+ Zene

A Trafóban lép fel a keleti parti avantgarde új generációja

Fellép a szívós, zavarba ejtően céltudatos elektronikus zaj rockot játszó, brooklyni Zs, a nyugat-afrikai zenét, a folkot és art rockot vegyítő Horse Lords és a punk-rock alapjait izgága gyerekdalokká csavaró Cloud Becomes Your Hand.

A tizenharmadik Electrify a keleti parti avantgarde színtér új generációjának krémjét mutatja be. Fellép a szívós, zavarba ejtően céltudatos elektronikus zaj rockot játszó, brooklyni Zs, a nyugat-afrikai zenét, a folkot és art rockot vegyítő Horse Lords és a punk-rock alapjait izgága gyerekdalokká csavaró Cloud Becomes Your Hand.

A Zs (fenti kép) 2000-es alapítását követően szinte azonnal a még aranykorát élő New York-i underground színtér kiemelkedő zenekarává lépett elő. Saját múlttal, jelennel és jövővel rendelkező nyelvük jelrendszere egy masszaszerű tömeg, amely a rock, a jazz, a zaj, a drone és a kísérleti elektronikus zene hagyományainak összetapadásával alakult ki.

Hangvételüket felvillanyozó frissesség és akadályt nem ismerő céltudatosság jellemzi, véresen komoly mondandójuk pedig a befogadó és az előadó számára is fizikai és szellemi kihívást jelentő, a felfedezés és az épülés ígéretét nyújtó út.

A Horse Lords világában a nyugat-afrikai népzenék, az amerikai folk, a modern minimalizmus és az art rock alapvető stílusjegyei rétegződnek egymásra egy feszes, elegáns, a tiszta hangolás elvarázsoló hangzásában. A baltimore-i dob-gitár-basszus-szaxofon felállású együttes zenei eszközkészlete a tradíciók előtt fejet hajtó alapos kutatásuknak köszönhetően rendkívül szerteágazó. 2010 óta felépített, három nagylemezből és három mixtape-ből álló munkásságukat részben ennek köszönhetően is nevezhetjük előd nélkülinek.

A Horse Lords egy folyamatban lévő kísérlet, ami egy zenei örökségeket újraértelmező, végtelenül felszabadító transzzenében ölt testet.

Az este harmadik fellépője a szintén brooklyni Cloud Becomes Your Hand, akik gyermeki ártatlansággal, optimizmussal és szabadsággal nyúlnak bele hol a psych-pop kedvességébe, hol a punk rock vehemenciájába, hol pedig az art-rock összevisszaságába.

A tavaly két albumot is megjelentető szextett abszurd kakofóniája ráadásul állítólag tökéletes választás, ha az ember pár percre egy mesehős bőrében szeretné érezni magát

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top