+ Film

Harrison Ford rossz helyen landolt kisgépével

Egy repülésügyi szakértő szerint Ford valószínűleg azért úszta meg az incidenst, mert a vizsgálatban résztvevők érthető hibának könyvelték el az esetet.

Harrison Fordot nem büntetik meg, amiért véletlenül rossz helyen landolt kisgépével egy dél-kaliforniai repülőtéren – közölte a filmsztár ügyvédje hétfőn.

Stephen Hofer közleményében hangsúlyozta, hogy a Szövetségi Repülésügyi Hivatal (FAA) nem szab ki büntetést Fordra, és a színész minden következmény nélkül visszakaphatja pilótaengedélyét is.

„Az FAA teljes körű vizsgálatot folytatott az ügyben, Fordot is meghallgatták, és úgy döntöttek, hogy szükségtelen bármilyen intézkedés” – írta Hofer.

Ford tévedésből landolt február 13-án az Orange megyei John Wayne Repülőtér egyik kifutókat összekötő útján, miután egészen közel szállt el egy éppen az indulásra váró utasszállító gép fölött.

Én vagyok az a smokk, aki rossz helyen landolt – közölte Ford

egy légiirányítóval röviddel földet érése után. A landolásról készült videók és hangfelvételek korábban már bejárták az internetet.

Fordnak több mint húsz éve van pilótaengedélye, és ötezer órát meghaladó a repülési gyakorlata. Korábban sohasem folytatott ellene vizsgálatot a repülésügyi hivatal. A színész rajongója a különleges, régi kisgépeknek, a februári incidenskor egy Aviat Huskyval repült. Két éve komoly balesetet szenvedett egy második világháborús repülőgéppel, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania egy golfpályán, mert leállt a motorja.

Egy repülésügyi szakértő szerint Ford valószínűleg azért úszta meg az incidenst, mert a vizsgálatban résztvevők érthető hibának könyvelték el az esetet, és úgy ítélték meg, hogy nincs szükség büntetés kiszabására. Mint hozzáfűzte, nyilván azt is jó néven vették Fordtól, hogy nyomban elismerte hibáját, és vállalta érte a felelősséget. Továbbá mellette szólt, hogy hosszú ideje támogatója a repülésbiztonsági kérdéseknek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top