+ Életmód

A 13 napos kaland Pápua Új-Guinea esőerdejében

Az a hely, ahol csak a saját és csapatod képességeiben bízhatsz.

Egy csapat kajakos 13 napos kalandra indul a világ egyik legelzártabb területén, Pápua Új-Guinea esőerdejében. Pedro Oliva, Chris Korbulic és Benny Marr expedíciójának célja, hogy elsőként hódítsák meg a Beriman-folyót.

Vannak olyan folyószakaszok, amiket lehetetlen kajakban túlélni.

A Beriman kanyon 1200-1500 méter mély, az alján 300 méteres, szinte függőleges sziklafalakkal. Az a hely, ahol csak a saját és a csapatod képességeiben bízhatsz. A film egy ijesztő evezés története az érintetlen smaragd dzsungelben, ahonnan az egyetlen kiút ha túl akarod élni: elérni az óceánt.

A magyar közönség ötödik alkalommal láthatja az év legjobb hegyifilmjeit a Banff Hegyifilm Fesztivál keretében, amelynek keddtől csütörtökig tartó budapesti programján nyolc új, a kalandsportok széles palettáját felvonultató film szerepel.

A 41 éves kanadai Banff Mountain Film Festival évről évre a legújabb hegyi témájú dokumentumfilmeket mutatja be, legyen szó hegyisportokról, felfedezésről, kalandról vagy éppen hegyi kultúrákról, esetleg környezetvédelemről. A benevezett filmek közül nemzetközi zsűri választja ki a fesztivál díjazottjait, amelyek később világ körüli turnéra indulnak.

A Banff Mountain Film Festival World Tour keretében az elmúlt évben 40 országban, az Antarktisztól Izlandig, Dél-Afrikától Japánig összesen 940 vetítést tartottak, amelyekre a hegymászóktól az egyetemi diákokig több mint 440 000 néző volt kíváncsi.

Az programban, amelyet a Corvin moziban láthat a magyar közönség, szerepel egy izlandi szörfösökről szóló film, inspiráló sziklamászó történet, kötéltánc a Verdon-kanyon felett, extrém sí az Alpok legizgalmasabb lejtőin, hegyi futás a Himalájában, vadvízi evezés Pápua Új-Guinea esőerdejében és az Atlanti-óceán átszelése egy vitorlással.

A fesztivál szervezői több kísérőprogrammal is készülnek, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetsége a seregszemlén adja át az Év mászása 2016 pályázat díjait is. Az elmúlt év legjobb sportteljesítményt nyújtó magyar hegy- és sziklamászóit kedden díjazzák hegymászás, boulder, sportmászás, nagyfalas és tradmászás kategóriákban.

  • Itt vannak a képek, nézd meg!

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top