+ Irodalom

Beváltották a bankban a férfi mellkasára rajzolt csekket

A bristoli egyetem 21 éves mókamestere barátja mellkasára rajzolta csekkfüzetének egyik lapját, majd talicskába ültette, és eltolta bankhoz. A bankfiók vezetősége rövid kupaktanácsot tartott…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1963.

január, Franciaország – Amerikai turistacsoport érkezett Párizsba. Megtekintették a város nevezetességeit. Hosszú időt töltöttek a Notre Dame-nál, ahol az idegenvezető kimerítő részletességgel beszélt az épületről, és az épülethez kapcsolódó történeteket is mesélt. Az egyik turistának mégis hiányérzete támadt, amit megpróbált egy rövid kérdésben megfogalmazni. Kedves Uram, szólt az idegenvezetőhöz, meg tudná nekem mondani a katedrális tömegét?

január, Tunézia – Elindult a sáskajárás, kiabált éjféltájt egy férfi. A falu lakói kipattantak az ágyból, zsákokat vettek magukhoz, és rohantak a zöldbe, ahol már javában lakmároztak a rovarok. Aznap éjszaka több mint ötven zsák sáskát szüreteltek. Másnap megfőzték a zsákmányt, besózták, és jót falatoztak a rovarokból.

január, Ausztria – Megkezdték az összecsukható szánkók gyártását. Az összecsukott szánkó elfér egy közepes nagyságú táskában, így könnyedén szállítható buszon és villamoson. Az összecsukható szánkó azért is praktikus, mert ha szánkózás közben fának ütközik valaki, összecsukva kényelmesen beviheti az orvosi rendelőbe is.

február, Kanada – Városi sportünnepélyt rendeztek Torontóban. Az 1500 méteres síkfutás rajtpisztolya olyan nagyot szólt, hogy a közeli cirkusz három elefántja kitört a ketrecéből, és berohant a stadionba. A versenyzők az utolsó néhány száz méteren úgy megrémültek a pályára rontó, hatalmas testű állatoktól, hogy szinte kivétel nélkül egyéni csúcsot javítva értek célba.

február, Brunei – Népi felkelés tört ki az angol gyarmatosítók ellen, de a jobban felszerelt angolok rövid idő alatt elfojtották a lázadást. A börtönök zsúfolásig teltek, sőt Labohan szigetén nem tudták hova bezárni a foglyokat. Végül megnyitották a mozit, ahol 200 rabot helyeztek el. Egy fiatal rab, aki az épületben gyönyörködött, megjegyezte a mellette ülőnek: Bár mindig vágytam moziba, de nem gondoltam, hogy első alkalommal ennyi időt eltölthetek benne.

február, Fülöp-szigetek – Életmentő társaságot alapítottak Batangasban. A társaság vezetését egy közismert férfira bízták, akinek mindenki ismerte a múltját. Hóhér volt.

március, Dél-Vietnám – Az amerikaiak ellen harcoló vietnámi katonák szerelmes dalok dúdolásával tartották karban lelki kondíciójukat. A katonai vezetés ellenben úgy gondolta, nem illenek a harci szellemhez a szerelmes slágerek. Listát készítettek a legnépszerűbb dalokról, majd rendeletben betiltották az első negyvenhármat.

március, USA – Chicagói férfiszabók az újonnan kifejlesztett alkoholtűrő szövetből készítik a mulatozók szmokingjait. Rálöttyenhet bor vagy tömény, likőr vagy sör, könnyedén letörölhető és száradás után sem hagy nyomot. Sőt, még akkor sem kell megválni az alkalmi öltözettől, ha valakit enyhén kapatos állapotban lerókáznak a vécében, legyen abban répa vagy habos gyomorsav.

március, Anglia – A bristoli egyetem 21 éves mókamestere barátja mellkasára rajzolta csekkfüzetének egyik lapját, majd talicskába ültette, és eltolta bankhoz. A bankfiók vezetősége rövid kupaktanácsot tartott, majd úgy döntöttek, kifizetik az egy shilling hat pennyt, mert a férfi mellkasán szabályos aláírás és körpecsét is szerepelt. Mindazonáltal reményét fejezte ki a bank vezetése, hogy a későbbiekben szellemi képességeihez illő sportot választ a fiatalember.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top