+ Irodalom

Tanodát és akadémiát nyit a Cigány Írószövetség

Ruva Farkas Pál író, szociológus, a szervezet alapítója saját ingatlanján, saját forrásból építette fel a három helyiségből – zeneszobából, képzőművészeti szekcióból és egy nagyobb előadó szobából – álló épületrészt

Tanodát és akadémiát nyit a tanulni vágyó gyermekek számára a Cigány Írószövetség Dunavarsányban szombaton – közölte Ruva Farkas Pál író, szociológus, a 2008-ban alapított szervezet vezetője.

A tanoda látogatása mindenki számára nyitott, ha úgy érzi, hogy egy olyan oktatásban, ismeretterjesztésben akar részesülni, amely nem tankönyvekből, hanem – hasonlóan az ókori filozófusok iskoláihoz – beszélgetés, közös elmélkedés útján tanít – mondta Ruva Farkas Pál, aki a saját ingatlanján, saját forrásból építette fel a három helyiségből – zeneszobából, képzőművészeti szekcióból és egy nagyobb előadó szobából – álló épületrészt.

A tanoda és akadémia előadói, tanárai képzőművészek, szociológusok, filozófusok, esztéták, újságírók és zenészek, valamint olyan „egyszerű emberek” lesznek, akik saját bölcsességükkel segíthetik a fiatalokat.

Ruva Farkas Pál elmondta: a tanodában várnak mindenkit, akiben nincsenek előítéletek. Mint fogalmazott, jó lehetőség a tanoda azoknak is, akik kíváncsiak a lovári nyelvre.

Elsősorban jóságra és igazságra akarják tanítani a gyerekeket, meg szeretnék mutatni, hogy vannak még fiatalok, akik nem a kábítószerre, az okostelefonra fogékonyak, hanem a tudásra. A tudás viszont csak azok számára elérhető, akik kinyújtják érte a kezüket.

Április 8-án Dunavarsányban 15. alkalommal szervezik meg az országos cigány vers- és prózamondó versenyt. A rendezvény mellett az elmúlt másfél évtizedben felnőtt egy teljes generáció, az egykori 7-8 éves versmondók még most is eljárnak az évente megrendezett megmérettetésre – tette hozzá.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top