+ Irodalom

Az alkoholellenes liga vezetői whiskyvel koccintottak a közgyűlés végén

Philadelphiában rendezték meg az alkoholellenes liga soron következő közgyűlését. A sajtó nem tartotta valami nagy durranásnak a témát, de azért rutinból beszámolt az eseményről. Végül mégis vezető hír lett belőle.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1962. – a képen Julep koktél

július, Kanada – Ifjú házasokat zsaroló banda után nyomozott a torontói rendőrség. Az áldozatoktól viszonylag nem túl nagy összeget követeltek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra előző kapcsolataik viselt ügyeit, amelyek miatt vélhetően felbomlott volna a friss házasság. A rendőrség végül néhány szépkorú hölgyet állított elő, akik a befolyt pénzből saját szórakoztatásukra folytatták tovább a kutakodást újabb és újabb fiatal párok magánéletében.

július, Olaszország – Évtizedek óta praktizált a milánói zsebmetsző. A módszere egyszerű volt, zsebből vagy retikülből elemelte a tárcát, majd elfutott. Ezúttal viszont rosszul választotta ki áldozatát. A 21 éves futónő, bár fáradtan, edzésről sétált haza, pillanatok alatt utolérte a tolvajt.

július, USA – Annak a férfinak a temetésére indult az asszony, aki végrendeletében meghagyta, hogy volt iskolája minden évben 5.000 dollárral jutalmazza a legszemtelenebb és legpofátlanabb tanulóját. Az asszony lekéste a temetést, ugyanis egy sarkon befordulva nerc, perzsa, ocelot és leopárd bundák potyogtak elé az égből, és kisebb zavargás tört ki a drága holmik tulajdonát illetően. A rendőrség végül elkobozta az összes bundát, amelyek egy mexikói csempészrepülőgépből estek ki.

augusztus, Rodézia – Gatoomában negyven házaspárt hívattak be az anyakönyvi hivatalba. Voltak köztük ifjú párok és hosszú házasságban edzettek, meg olyanok is, akik már nem igazán jöttek ki egymással. Sajnálom, hogy ide kellett hívatnom magukat, mondta a hivatalnok, de a termeszek fölfalták a házassági anyakönyveket, ezért a papírok hivatalossága miatt arra kérem önöket, hogy újra esküdjenek egymásnak örök hűséget.

augusztus, Anglia – A légierő hivatalait a Petreywin nevű ősi skót kastélyba helyezték át. Az egyik szakaszvezető új munkát kapott az új helyen, a takarítónő mellett teljesített őrszolgálatot. Bárhol is járt az asszony, a katonának biztosítania kellett testi épségét. A takarítónő kizárólag testőri felügyelet mellett volt hajlandó felmosni a kastély kövezetét, ugyanis a kísértetek odáig merészkedtek a minap, hogy az egyik a vállára tette a kezét.

augusztus, USA – Az alvilági nyelv szótárának bővített kiadásán dolgoztak Lexington börtönének foglyai. Az intellektuális munkát végző szerkesztőbizottság tagjai kizárólag a tíz évnél hosszabb börtönbüntetésüket töltők közül kerültek ki.

szeptember, Törökország – Elnémultak a telefonok az ország és a külvilág között. Elindultak a találgatások. Egyesek szerint ez az előjele annak, hogy ismeretlen hatalmak le akarják rohanni az országot. De kik? Kinek áll érdekében? Aztán kiderült, hogy saját magát rohanta le az ország. Isztambultól 100 kilométerre 6.000 méter rézdrótot kivágtak a telefonhálózatból.

szeptember, Japán – Elárasztotta Japánt a rágógumi, amit még a háború során hoztak be az amerikaiak. Mindenki csámcsogott, fújta és húzta. A kiotói rendőrség nem bírta tovább cérnával, és aki templomban, történelmi kegyhelyen vagy a buszon sem türtőztette magát, azt lecsukták, vagy fizethetett, mint a katonatiszt.

szeptember, USA – Philadelphiában rendezték meg az alkoholellenes liga soron következő közgyűlését. A sajtó nem tartotta valami nagy durranásnak a témát, de azért rutinból beszámolt az eseményről. Végül mégis vezető hír lett belőle. Néhány riportkép tanúsága szerint a jól sikerült kongresszus záró napján whiskyvel koccintott a vezetőség.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top