+ Oktatás

Melyik magyar egyetemen íratnak esszét migránstámadásról egy menekült szemszögéből?

Tanáruk bízta meg őket azzal, hogy a merényletek elkövetőinek aspektusából készítsenek történelmi esszét az al-Kaida egy terroristájának vagy egy nem nyugati történésznek képzelve magukat.

Az iowai állami egyetemen a hallgatóknak az al-Kaida terrorszervezet szemszögéből kell esszét írniuk a 2001. szeptember 11-ei merényletekről.

A feladatot a nemzetközi tanulmányokat folytató diákok kapták. Tanáruk, James Strohman bízta meg őket azzal, hogy a merényletek elkövetőinek aspektusából készítsenek “történelmi esszét” az al-Kaida egy terroristájának vagy egy nem nyugati történésznek képzelve magukat.

Az oktató arra buzdította az egyetemistákat, hogy használják a fantáziájukat, legyen az esszé minél érdekesebb. Hozzátette, nem kell törődniük azzal, hogy nem értenek egyet a terroristákkal, a dolgozat célja a sajátjuktól teljesen eltérő nézőpontok figyelembe vétele és megfogalmazása.

A College Fix című egyetemi lap felfigyelt a szokatlan témaválasztásra, és megkereste James Strohmant, de ő nem akart nyilatkozni. Az egyetem kommunikációs igazgatója, Rob Schweers viszont leszögezte:

A feladatnak semmi szín alatt nem az a célja, hogy kisebbítse a 2001. szeptember 11-ei események tragédiáját, sem pedig az, hogy támogassa az al-Kaida vagy más terrorszervezetek elveit és célkitűzéseit.

A kommunikációs igazgató szerint a feladat pusztán a kritikai gondolkodás képességének erősítését és a nemzetközi események “más szemszögből történő ” elemzését célozza.

2001. szeptember 11-én reggel tizenkilenc terrorista eltérített négy utasszállító repülőgépet. Kettő New Yorkban a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba, egy pedig a washingtoni Pentagonba csapódott. A negyedik eltérített gép – az utasok hősiességének köszönhetően – nem ért célt, hanem Pittsburgh közelében egy tisztásra zuhant. A merényletekben több mint háromezer ember halt meg.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top