+ Irodalom

Hogyan végzi munkáját egy szexi adóbehajtó?

Az irodájában várta az adóhivatal ellenőrét egy tehetős koppenhágai polgár. Adóhátraléka volt, de jól felkészült, és biztos volt benne, hogy kimagyarázza magát. Nyílt az ajtó, és egy bombázó lépte át a küszöböt…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1962.

január, Dánia – Az irodájában várta az adóhivatal ellenőrét egy tehetős koppenhágai polgár. Adóhátraléka volt, de jól felkészült, és biztos volt benne, hogy kimagyarázza magát. Nyílt az ajtó, és egy bombázó lépte át a küszöböt, majd leült a tátott szájjal bámuló férfival szemben. Tíz percet beszélgettek. Másnap a férfi befizette a hátralékot. Ő volt a hatszázadik a sorban, akit az adóhivatal új alkalmazottja levett a lábáról.

január, Magyarország – A Hímes névre keresztelt szarvasmarha is sorra került a vágóhídon. Letaglózták, fölbontották, kibelezték, és apró részeire bontották. A vágóhíd egyik alkalmazottja aznap nem találta a zsebóráját. Hímes bosszúja volt. Még utoljára kiemelte a férfi zsebéből az órát és lenyelte, amit végül a gyomrában találtak meg. Egy életre beírta magát a férfi emlékezetébe.

január, NSZK – A Kaiserslautern-Saarbrücken vonalon összeütközött két tehervonat. A mentési munkálatokat végzők csizmája ragacsosan cuppogott a talpfák között, gondolataik között a szilveszter friss emlékei kerengtek. A vasúti szerencsétlenségben tízezer liter pezsgő folyt a sínek közé.

február, Spanyolország – Sevillában a 19 éves női torreádor ledöfni készült a bikát, amely megneszelve az ellene készülő végzetes mozdulatot, fölöklelte, és földhöz vágta a nőt. A kórházban tért magához súlyos arc és a gyomorsérülésekkel. Hogy kétsége se legyen róla, hogyan került kórházba, megkapta a bika levágott füleit.

február, USA – Miamiban betért egy házaspár a vendéglőbe, amely kívülről semmiben sem különbözött a többitől. Csakhogy a pincér az étlappal együtt kihozott egy vérnyomásmérőt is. Megmérte a meglepett házaspár vérnyomását, majd a felső és alsó határértékeknek megfelelő menüt ajánlott nekik.

február, Olaszország – Egy szertelen római ügyvéd addig töprengett soron következő perén, mígnem a kávéházban felejtette aktatáskáját. A megtaláló hiánytalanul visszajuttatta az iratokat és a mellettük heverő 13 millió líra készpénzt. Csakhogy a smucig ügyvéd nem volt hajlandó kifizetni a 700 ezer lírás jutalmat. A megtaláló beperelte. A pert megnyerte, az összeget pedig átutalta a munkanélküli ügyvédek segélyszámlájára.

március, Ausztrália – A krokodilvadászatra készülő társaság pikniktábort ütött a mocsaras terület szélén, pezsgőztek és tánczenét hallgattak. Már éppen indulni akartak, mikor földbe gyökerezett a lábuk. A köréjük gyűlt krokodilok békésen hallgatták a zenét. A könnyű zsákmány reményében néhány hét múlva ismét pikniket rendezett a társaság, ezúttal viszont egyetlen állat sem bújt elő. A kudarc okát a műfajválasztásban látták, ezúttal csak dzsesszlemezek forogtak.

március, Mexikó – Finn tanár nyitott nyelviskolát Mexikó Cityben. A módszere egészen egyedi volt és hatásos. Mindent dalban tanított a gyerekeknek, még a nyelvtani szabályokat is. A férfi egyszerű magyarázatot fűzött módszeréhez. Ha jó kedved van, tanulsz, ha rossz, nem tanulsz.

március, Anglia – 1959 óta börtönbüntetéssel sújtották azokat a nőket, akik férfiakat szólítottak le az utcán, s a piaci ár meghatározása után túlfűtött testközeli kapcsolatot létesítettek egymással. A prostik csaknem tönkrementek a szigorú döntés után, ezért a megértő igazságügy-miniszter olyan döntést hozott, amelynek értelmében nem büntethető az, aki áruházak kirakataiban hirdeti portékáját, jelesül mell-, csípő- és derékbőségét, illetve egy jól megjegyezhető telefonszámot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top