+ Irodalom

Lenge öltözetű nők sok balesetet okoztak a partközeli halászoknak

Lowestoft halászvároska halászai a hatóságokhoz fordultak, hogy tiltsák meg a fürdőzést azon a partszakaszon, ahol halászni szoktak, mert a fürdőzők miatt sokkal kevesebb halat fognak…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1961. – a képen Lowestoft halászvároska tengerpartja

július, Svédország – Megkezdték a malmöi polgármesteri hivatal renoválását. Hogy ez idő alatt is működjenek a szolgáltatások, egyes funkciókat összevontak. Így kapott közös helyiséget az anyakönyvvezetőség és a válóperes bíróság. A terem két végében egymással szemben ültek a boldog, reményteljes fiatalok és azok, akik alig várták, hogy megszabaduljanak egymástól.

július, Franciaország – Az avignoni városi kórházban teljesen jelentéktelen sebészi beavatkozást akartak végrehajtani egy férfin. Amikor meglátta a műtő felszereltségét, fölpattant a műtőasztalról, és ruháit hátrahagyva megszökött. De nem csak a műtőből rohant ki, hanem a kórház épületéből is. A kórház mentőautója a Marseille felé vezető országúton érte utol a meztelenül loholó férfit.

július, Anglia – Lowestoft halászvároska halászai a hatóságokhoz fordultak, hogy tiltsák meg a fürdőzést azon a partszakaszon, ahol halászni szoktak, mert a fürdőzők miatt sokkal kevesebb halat fognak. Másrészt a lenge öltözetű nők miatt számos munkahelyi baleset is történt, mert nem tudnak a halászatra koncentrálni. A hatóságok megállapították, hogy a lenge öltözetű nők turisták, ebből kifolyólag bevételt jelentenek az országnak, ezért a halászok kérelmét elutasították azzal a javaslattal, hogy próbáljanak meg a partnak háttal dolgozni.

augusztus, Belgium – A brüsszeli városi parkban évente ezer padot tettek tönkre a szerelmesek. A város vezetői úgy döntöttek, hogy az új padokat vasból és betonból készítik, amelyen ugyan kényelmetlenebb etyepetyézni, viszont az is tény, hogy képtelenség vandál módon szíveket és monogramokat belevésni.

augusztus, Norvégia – Beszédet tartott a templomban egy oslói tiszteletes. Egyszer csak azt hallotta, hogy hangosan röfögve és horkolva elaludt az egyik híve. Bedühödött a tiszteletes, és Bibliájával fejbe kólintva ezt kiabálta: Ha nem hallod az Úr szavát, akkor érezd!

augusztus, Törökország – Hatályon kívül helyeztek egy régi, antialkoholista törvényt, mert túlságosan szigorúnak, azaz enyhének tartották. Az 1708-as jogszabály kimondta, hogy csak azt lehet megbüntetni részegségért, aki nem tud eleget tenni három feltételnek. 1. Nem tud tízig számolni. 2. Nem tudja megmondani a nevét. 3. Nem tudja elénekelni a kedvenc nótáját.

szeptember, Kanada – Az ország legújabb légiforgalmi szabályzatának szerkesztői mindent megtettek azért, hogy olyan szabályokat alkossanak, amelyekkel a lehető legnagyobb hatásfokkal kiküszöbölhetik a baleseteket. Többek között azt is rögzítették, hogy repülés közben a légi utasoknak tilos ki- és beszállni.

szeptember, USA – Egy New York-i könyvesbolt alkalmazottja mélységesen elkeseredett, mert nem tudta eladni a klasszikus műveket. Végül addig törte a fejét, mígnem egy reklámszöveggel fellendítette a bolt forgalmát: Könyvek olyan emberek számára, akiknek több eszük van, mint pénzük.

szeptember, Spanyolország – Föltűnt a barcelonai rendőrjárőrnek, hogy egy nő anélkül haladt el két nagy divatáruház és négy kalapszalon előtt, hogy akár csak egy pillantást vetett volna a kirakatokra. A rendőr a nyomába szegődött. Nem csalt a szimata, kifinomult nőismeretének köszönhetően fogták el a női ruhában megszökött fegyencet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top