+ Irodalom

Dieselmozdonnyal akart megszökni otthonról egy 12 éves kisfiú

Világgá akart menni egy 12 éves Saint Loban született kisfiú. Először autóval, majd segédmotoros kerékpárral próbált szerencsét, de mindkét alkalommal lebukott, és hazavitték a családjához.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1961.

április, Brazília – A napokban kézbesített a posta egy építési engedélyt, amely alapján a férfi megkezdhette a villa építését. Csóválta is a fejét, kicsit korábbra várt, szinte napra pontosan harminc évvel ezelőtt adta be a kérelmet. De előrelátó volt, az engedély nélkül fölépített villában ide s tova huszonhét éve lakott a családjával.

április, Vietnam – Bankettet tartottak Saigonban, ahol mind a száz résztvevő rosszul lett, és az ünnepi mámor felemelő pillanatainak átélése helyett a kórházban kötöttek ki. A nyomozás csakhamar megállapította, hogy a szomszédos étterem tulajdonosa bérelte föl a főszakácsot, hogy keverjen mérget az ételbe. Szerencséje volt, hogy gyorsan felszívódó mérget választott, és nem maradt idő a halálos dózis elmajszolásához. A hírnek köszönhetően mindkét éttermet messze elkerülték a vendégek.

április, Anglia – Bemutattak a televízióban egy modern passiójátékot, amelyet egy fiatal anglikán pap készített egy televíziós rendező szakmai támogatásával. A modern passiójátékban Krisztus farmernadrágot viselt, és hosszú hajú huligánok ugrálták körül. A céljuk ezzel az volt, hogy közelebb hozzák a vallást a fiatalokhoz. Merthogy abban biztosak voltak, hogy a fiatalokat nem lehet közelebb vinni a valláshoz.

május, Franciaország – Világgá akart menni egy 12 éves Saint Loban született kisfiú. Először autóval, majd segédmotoros kerékpárral próbált szerencsét, de mindkét alkalommal lebukott, és hazavitték a családjához. A kisfiú legutóbb egy dieselmozdonnyal próbálkozott. Felkapaszkodott a vezetőfülkébe, és éppen el akarta indítani a mozdonyt, amikor elfogták. Sebaj, nyilatkozta az újságoknak, még a repülőgépet megpróbálom.

május, Anglia – A brit admiralitás napi hat pennyt kért a pénzügyminisztériumtól az épületben lévő macska etetési költségeire. A pénzügyminisztériumtól a következő választ kapták: Vagy nincsenek egerek az admiralitás épületében, és akkor nincs szükség macskára, vagy vannak egerek, akkor viszont a macska gondoskodjon saját táplálékáról.

május, Ausztrália – A Brisbaine-i egyházközösség, kihasználva a sajtó nyilvánosságának erejét, a következő hirdetést jelentette meg az újságban: A főtisztelendő úr részletes beszámolót tart az erkölcstelenség útjairól.

június, Franciaország – A szülőotthonokban nagy gondot okoztak az idegesen várakozó apukák. Folyton zaklatták a személyzetet, lelkiállapotuk függvényében olykor össze is vesztek. Az egyik párizsi szülőotthon, hogy orvosolja a problémát, tekepályát létesített egy üres teremben. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a várakozó apukák sokkal higgadtabbak, s ha talán még sört is mérnének, külön tekeklub-hálózatot építhetnének ki a szülőotthonok.

június, USA – A ruhaüzletek igyekeztek lépést tartani a növekvő és változatos lakossági igényekkel. Nem rég nyílt meg New York-ban a Napóleonok boltja nevű férfi divatüzlet. Itt csupa olyan ruhát árultak, amelyek az alacsony és pocakos férfiak méreteihez igazodtak.

június, Spanyolország – Sevillában súlyos kötelezettség-szegés miatt állítottak bíróság elé egy postást. A férfi elunta a rengeteg levél és képeslap kihordását, ezért a papagájával kiválasztott a levéltömegből kb. három tucatot, azokat kézbesítette, a többit elégette. A férfi azzal védekezett, hogy eleinte egy-két hóbortos alkalomról volt szó, de a papagáj annyira megszokta a procedúrát, hogy ha nem válogathatott minden nap a levelek között, akkor olyan patáliát csapott, hogy nem lehetett elviselni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top