+ Zene

Bob Dylan interjú: Igazságot a legszívszorítóbb daloknak!

Az interjúban nem beszélt irodalmi Nobel-díjáról és arról sem, hogy nem ment el az elismerés átadására Stockholmba. Ám jövő héten, európai turnéja keretében fellép Svédországban.

Klasszikus amerikai dalokat dolgozott fel új, Triplicate című tripla albumán Bob Dylan. A világhírű, tavaly óta irodalmi Nobel-díjas előadó, dalszerző jövő héten piacra kerülő anyaga alkalmából interjút adott, amelyet ritkán tesz.

Nem az emlékek, a vágyakozás vonalán utaztam, és nem nosztalgiáztam a régi szép időket felidézve. Ezek a dalok a legszívszorítóbbak közül valók, amiket valaha lemezre vettek, és igazságot akartam szolgáltatni nekik.

Most, hogy átéltem őket, magam is jobban megismertem ezeket a darabokat – mondta a 75 éves Bob Dylan a honlapján, a bobdylan.com-on közzétett interjúban, amelyet Bill Flanagan zenei szakíró készített.

A Triplicate három év alatt a harmadik Dylan-album, amelyen ma már klasszikusnak számító amerikai dalok feldolgozásai szerepelnek. A 2015-ben megjelent Shadows in the Nightra és a tavalyi Fallen Angelsre Frank Sinatra által ismertté vált számok kerültek, a mostani anyagon is csupa olyan híres sztenderd található, amelyet több más énekes mellett Sinatra is elénekelt, köztük a Stormy Weathert, az As Time Goes By-t vagy a Stardustot.

Ezek a dalok az átlagembereknek szólnak. Talán Bob Dylan-rajongók, talán nem, ezt nem tudom.

– mondta Dylan, akinek három feldolgozásanyaga merőben eltér korábbi, a szociális kérdéseket a középpontba állító folkos és rockos szerzeményeitől.

Az interjúban Bob Dylan beszélt arról, mennyire csodálta a hat évvel ezelőtt elhunyt brit énekesnőt, Amy Winehouse-t, megemlítette, miként hiúsult meg George Harrisonnal közösen tervezett együttműködése Elvis Presleyvel, és szólt arról is, milyen ereje volt a korai rock and rollnak:

Egy igazán veszélyes fegyver volt, amely a fény sebességével robbant be.

Bob Dylan azt mondta, tavaly elhunyt zenész kollégái, Leonard Cohen, Leon Russell és Merle Haggard szinte a testvérei voltak, és mindannyian üres lyukakat hagytak maguk után ott, ahol korábban voltak.

Magányosak vagyunk nélkülük.

A zenész az interjúban nem beszélt irodalmi Nobel-díjáról és arról sem, hogy nem ment el az elismerés átadására Stockholmba. Mindenesetre jövő héten, európai turnéján fellép Svédországban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top