+ Zene

A pécsiek kapják a legnagyobb csodazongorát

Bogányi-zongora

Hét magyar és három külföldi intézményben helyezik el azt a tíz Bogányi-zongorát, amelyet a magyar állam korábban megvásárolt.

A nagyobbik típusú – csaknem 108 millió forintot érő – Bogányi-zongorával gazdagodik a pécsi Kodály Központ.

Hét magyar és három külföldi intézményben helyezik el azt a tíz Bogányi-zongorát, amelyet a magyar állam korábban megvásárolt.

A különleges hangszerből két típus készül: Pécsre a nagyobbik, 292 centiméter hosszúságú, az eddig legyártott példányokhoz képest 30 centiméterrel megnövelt rezgésfelületű, nagy hangversenyzongora kerül.

A gyárból októberben kikerülő hangszert várhatóan novemberben üzemelik be a Kodály Központban. Magyarország legjobb akusztikájú koncertterme minősítéssel rendelkező Kodály Központ a többi között márkájával, külföldi elismertségével érdemelte ki a Bogányi-zongorát.

A létesítmény “elképesztő közönségsikerét”, sorozatos telt házas produkcióinak köszönhetően a városban a Bogányi-zongoráért indult közadakozáson 2,3 millió forint gyűlt össze.

A pécsiek adományozása lesz a fedezet a gyárból, a különleges, rezgéscsillapított és magasabb biztosítás követelményeinek megfelelő szállításra, biztosításra, a koncertközpontba érkező hangszer helyszíni installációjára, hangolására.

A Bogányi-zongora tízéves fejlesztés eredménye, főbb újdonságai a legjobb zongoramárkákkal vetekedő zengő hangzás, a hangszernek a megszokottnál jóval hosszabb élettartamot biztosító kompozit ötvözet, a zongora mechanikáján végzett jelentős újítások és a modern dizájn. Funkcionális szempontból hangvetőként (hangterelőként) is működik, ami újdonságnak számít a hangszer történetében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top