+ Irodalom

Zseniális mű nyerte a Halogatók Klubjának irodalmi pályázatát

Amerikai üzletemberek, mert elegük lett a felfokozott élettempóból, megalakították a halogatók klubját. A szervezet kétszáz tagot számlált. Ebben az évben magas pénzdíjjal járó irodalmi pályázatot írtak ki annak a szerzőnek a jutalmazására, aki a halogatás erényét legkiválóbban ábrázolja.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1960.

július, USA – Amerikai üzletemberek, mert elegük lett a felfokozott élettempóból, megalakították a halogatók klubját. A szervezet kétszáz tagot számlált. Ebben az évben magas pénzdíjjal járó irodalmi pályázatot írtak ki annak a szerzőnek a jutalmazására, aki a halogatás erényét legkiválóbban ábrázolja. Az első díjat egy háziasszony vehette át, a műve egyetlen mondatból állt: Holnap majd megírom.

július, Jugoszlávia – A krajlevaci vendéglőben iszogatott egy fickó. Miután elköltötte minden pénzét, az utolsó vendégekkel együtt távozott. Rövid idővel később azonban visszalopakodott a vendéglőhöz, betörte az ablakot és bemászott. Összepakolt egy csomó cigarettát és italt, de mielőtt elindult volna a zsákmánnyal, arra gondolt, nem a lopott holmiból kellene ma este tovább iszogatnia, hanem helyben, a söntésben. Reggel a rendőrök ébresztették föl a pult mögött.

július, Ausztria – A határőrök elfogtak egy német férfit, aki két, gondosan eldugott zsákkal próbált átlépni a bajor-osztrák határon. Elmondása szerint többször is megtette ezt az utat Bécs és Stockholm között, ahol a Japánban készült hamis dollárokért jó pénzt fizettek a nemzetközi szélhámosok.

augusztus, Japán – A férfi egész életében vidéken élt, onnan járt be dolgozni a városba. Ám ezúttal elszánta magát, eladta mindenét, és beköltözött a városba. A barátai a váratlan döntésről faggatták. Tudjátok, busszal jártam dolgozni, de behoztak egy új rendeletet. A buszvezetőnő köteles egész úton énekelni, a vasúti átjárónál kiszállni és a sínen állva szétnézni, hogy átmehet-e. Ez még csak hagyján, de minden egyes úton, oda és vissza, még éjjel is, ha nem énekelt, az útvonalon látható nevezetességeket sorolta. Brrrrr!

augusztus, Anglia – A napokban három percet késett a Big Ben, ami teljesen összezavarta a londoniakat. A szerelőknek közel egyórás küzdelem után sikerült megjavítani az órát. Kiderült, hogy a bajt az az amerikai turista okozta, aki röviddel a meghibásodás előtt fölmászott a toronyba. A szerencsétlen az óraszerkezetbe ejtette a fényképezőgépét.

augusztus, Norvégia – Az ország legészakibb részén, Alta városában, ami nincs messze a sarkkörtől, hőgutában vesztette életét egy ember. A kánikula idején 33 fokot mutattak a hőmérők.

szeptember, Kanada – Torontóban forgalomba hozták a porított sört, amelyet szódavíz hozzáadásával lehetett fogyasztani. Egyesek szerint jobb, mint a folyékony sör, ráadásul pillanatok alatt elkészíthető. Egy fiatalember, aki mégis inkább maradna az eredeti változatnál, azzal érvelt, hogy azért egy üveg sör felbontása sem tart örök időkig.

szeptember, Franciaország – Elájult egy fiatalasszony Párizsban a mozi bejárata előtt, mert egy férfi rámosolygott. A férfi az évszaknak megfelelően és sportosan öltözködött, amihez a legújabb párizsi divat szerint zöld fogsort viselt.

szeptember, Anglia – Két fiatalember került a londoni bíróság elé, mert egy áruházban 780 fontot tulajdonítottak el a kasszából. Sajátos módszerrel dolgoztak, amely a bíróság szerint egyértelműen bizonyította, hogy tettüket nyereségvágyból követték el. Mivel az áruház valamennyi dolgozója hölgy volt, egy kisebb zsákkal állítottak be, majd kiengedték belőle az egereket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top