+ vallás

A Debreceni Zsidó Hitközség költései miatt nyomoz a rendőrség

A napokban házkutatást tartott a rendőrség a hitközség székházában, ahol iratokat, számítógépes adathordozókat foglaltak le.

A Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) költéseivel kapcsolatban nyomozást indított a rendőrség sikkasztás gyanújával ismeretlen tettes ellen, állampolgári bejelentés alapján – erősítette meg a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese péntek este az MTI érdeklődésére.

Előzőleg a Hajdú-bihari Napló számolt be arról, hogy a napokban házkutatást tartott a rendőrség a hitközség székházában, ahol iratokat, számítógépes adathordozókat foglaltak le.

A lap szerint a nyomozás a DZSH 95 millió forintos kölcsönével van összefüggésben, amit a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségétől (Mazsihisz) vettek fel.

A Napló azt írja: európai uniós és állami támogatással 600 millió forint értékben újult meg a felekezet két helyi zsinagógája és a székháza.

A pénz azonban nem volt elég, ezért kérte a kölcsönt Horovitz Tamás elnök a DZSH nevében, ám nem tudták időre törleszteni

– írja a lap, amely kiderítette: az elnök a tagság és az elnökség tudta nélkül vette fel a hitelt, ami miatt az értékes helyi ingatlanjaikra jelzálogot jegyeztetett be a Mazsihisz.

A lap értesülései szerint a rendőrség a hitelfelvétel körülményeit és felhasználását vizsgálja.

A nyomozás jelenlegi határideje március 26.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top