+ Irodalom

Útjelzőlámpa irányította a forgalmat egy New York-i fodrászüzletben

Útjelzőlámpát szereltek egy New York-i fodrászüzlet fölé, hogy szabályozzák a forgalmat. A piros jelzés zsúfoltságot jelzett, a sárgánál néhány percet várni kellett, ha pedig a zöld lámpa világított, akkor azonnal sorra került a kuncsaft.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1959.

április, Mexikó – Sokáig habozott, aztán mégis állásra jelentkezett a férfi. Egy olyan autót kellett vezetnie, amely a falvakat járta, és zeneszó közepette hangszóróból ismételte az indiánnyelvekre lefordított törvényeket. A férfi eleinte semmit nem értett a szövegelésből, de másfél évvel később bárkinek fölmondta a törvényt indián nyelven pár korsó sörért.

április, Szovjetunió – Rázásmentes busz járta Lvov utcáit. Az alváz és a karosszéria között a hagyományos rugók helyett levegővel töltött műanyag ballonokat helyeztek el, amelyek tökéletesebben alkalmazkodtak a kövezet egyenetlenségeihez. Az utazóközönség egészen új élménnyel gazdagodott, egyesek ahhoz hasonlították, mint amikor álmukban, pizsamában repültek a város fölött.

április, USA – Útjelzőlámpát szereltek egy New York-i fodrászüzlet fölé, hogy szabályozzák a forgalmat. A piros jelzés zsúfoltságot jelzett, a sárgánál néhány percet várni kellett, ha pedig a zöld lámpa világított, akkor azonnal sorra került a kuncsaft. Úgy tervezték, ha ideiglenesen meghibásodik a készülék, közlekedési rendőr irányítja majd a forgalmat.

május, Algéria – Az algíri hadbíróság ítéletet hirdetett a cipőgyárosok elleni perben. A per a 39-esnél nagyobb lábbeliről szólt. Algériában ugyanis megtiltották a 39-esnél nagyobb gumitalpú bakancsok forgalmazását, nehogy a felkelők vásárolhassák azokat. A nemzeti felszabadító hadsereg által megszállt hegyes, erdős terepen praktikus viseletnek számított a bakancs. A tilalom ellenére a Palladium nevű gyár nagy mennyiségű 41-es, 42-es és 43-as nagyságú lábbelit gyártott, de 39-es számot ütöttek rájuk.

május, Franciaország – Megrendezték a Természetbarátok Nemzeti Szövetsége évi közgyűlését, amely után díszebédet tartottak. A pazarul megterített asztalokon változatos felhozatal gyönyörködtette a vendégeket, többek között elefántormány-szelet, krokodilpástétom, csörgőkígyókrém és teknősbékagombóc.

május, Dánia – Igazolták a friss felmérések, hogy terjedőben van a dohányzás a fiatalok között. A gyerekek jelentős része már ötéves korában dohányzott, ezért hatásos nikotinellenes kampányt rendeltek el. A kampányban nők dohányoztak a villamoson, amelynek vélhetően olyan elrettentő hatása volt, hogy a gyerekeknek leesett az álla.

június, Brazília – Rio de Janeiróban hólabdaboltot nyitott egy árus. Az alapanyagot a hegyekből hozatta furgonokban, és nagy hűtőládákban tárolta a boltban. A fővárosi emberek zöme soha életében nem látott havat, ennek köszönhetően tolongtak a vevők a hógolyóért. Volt, aki egyszerre hármat is vásárolt, de később rájött, hogy sokkal jobb, ha egymás után és egyenként veszi a hógolyókat, mert három hógolyó ugyanúgy olvad el egyszerre, mintha százat vásárolt volna.

június, USA – Miután megszökött egy fegyenc a börtönből, rabruhában sétált San Francisco utcáin. Csíkos darócruháján a következő feliratot viselte: Adakozzanak a foglyok számára! Végül sikerült elegendő pénzt összegyűjtenie és meglépnie, mert még a közelében posztoló rendőrnek sem lett gyanús.

június, Anglia – Egy férfi, akinek nem lévén otthoni telefonja, és sokat várakozott nyilvános telefonfülkék előtt, levelet írt egy napilapnak. A levélben azt javasolta, hogy a nyilvános illemhelyek mintájára különböztessék meg a telefonfülkéket, és legyen olyan telefon, amit csak nők, és olyan, amit csak férfiak használhatnak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top