+ Film

A macskás nő magányossága. Díjgyanús animáció Annecy-ban

A Kötelék főhőse egy magányos nő, aki mindennapos rutinját a macskapárja és a rá való várakozás köré szervezi.

Június 12. és 17. között rendezik meg idén az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivált, melyre rekord mennyiségű nevezés érkezett: 95 országból 2800 filmet küldtek be, ezek közül öttagú zsűri (Marcel Jean, a fesztivál art directora, Laurent Million, a fesztivál programigazgatója, valamint Yves Nougaréde, Sébastien Sperer és Peggy Zejhman-Lecarme) választotta ki a döntősöket.

A rövidfilmes szekcióban 87 film szerepel, a diplomafilmek között pedig 49 alkotás verseng, köztük egy magyar darabbal.

Mint tavaly, idén is szerepel magyar animáció a diplomafilmes versenyblokkban. 2016-ban a diplomafilmek közt versengett Dell’Edera Dávid METU-n készült animációja, a Balkon (mely végül a zsűri különdíját nyerte), valamint Andrasev Nadja A nyalintás nesze című MOME Anim mesterszakos filmje.

Idén szintén egy MOME Anim mesterszakos munka került a diplomafilmes versenybe, méghozzá Wunder Judit Kötelék című darabja – tudtuk meg a Dot&Line blogból.

Egyedül lenni a legijesztőbb dolog a világon. Számtalan módot találunk rá, hogy ezt elkerüljük: főzőtanfolyamra járunk, a munkahelyen éjszakázunk, a Holddal beszélgetünk, posztolunk, hazudunk, igazat mondunk… A magánynak ezer arca van.

A filmet Kate Atkinson novelláskötetének egyik története, a The Cat Lover inspirálta, amiben egy nő és egy egyre emberibbé váló macska kapcsolatát ismerjük meg. Az én filmem karaktere szintén két lábon jár, viszont kevésbé kézzelfogható, inkább transzcendens lény, aki egy macskára emlékeztet – mondja a rendező.

A Kötelék c. animációról itt találsz információt

Rangos fesztiválon nyert díjat a magyar animációs film

Magyar díjazott Cannes-ban!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top