+ Irodalom

Föllázadtak a rejtvényfejtők

Háromnapos kongresszust tartottak Leccoban a keresztrejtvényfejtők. Az egyik szónok harsányan kifakadt, öklét rázva követelte, hogy a rébuszokban ne szerepeljenek a holt nyelvek szavai.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1958.

október, Nepál – Ebben az évben is meghirdették a nepáli légyfogóversenyt. A versenyzők példátlan ügyességgel és reflexszel kapták el röptében is a rovarokat. Az eredményhirdetést mérlegelés előzte meg, ahol összehasonlították a zsákmányok tömegét. Ezúttal egy 43 éves férfi győzedelmeskedett, aki összesen 35 kilogramm legyet tudott elkapni. Elcsigázva, de boldogan vette át az aranyérmet.

október, Anglia – Felmérést végeztek az egészségügyi hatóságok Morley város kétszáz épületében. A kétszáz házban öt fürdőkádat találtak, hat melegvíztárolót, és négy különvécét. Az sem javította túlságosan az egészségügyi statisztikát, hogy televízióból viszont százhuszonöt darabot jegyeztek föl.

október, USA – Az autógyártók Szent Kristóf, a közlekedés védőszentjének arcképét szerelték be a kocsikba, hogy megóvják a sofőröket a tragédiáktól. A szent azonban nem mutatott minden esetben aktív közreműködést. Hogy ne csorbuljon a tekintélye a súlyos és halálos balesetek miatt, egy kis világító szöveget szereltek be az új modellekbe, amely akkor gyulladt ki, ha a sofőr túllépi az óránkénti száz kilométeres sebességet. Szent Kristóf száz fölött így szólt: „Többé ne számíts rám!”

november, Kolumbia – A hatóságok úgy döntöttek, hogy a nők személyi adatai közül törlik a haj színét. Döntésüket azzal indokolták, hogy a hajfestékipar robbanásszerű növekedésének köszönhetően a haj színe már nem tartozik a személyiségi jegyek közé. A hajszín csak arra jó, hogy megtévessze a rendőrséget.

november, Olaszország – Háromnapos kongresszust tartottak Leccoban a keresztrejtvényfejtők. Az egyik szónok harsányan kifakadt, öklét rázva követelte, hogy a rébuszokban ne szerepeljenek a holt nyelvek szavai. Mindamellett állítsanak fel külön felvilágosító szolgálatot, amely közli a ritkábban használatos fogalmak értelmét. A rövid beszédet éljenző taps követte.

november, India – Az éj leple alatt Új-Delhiben, a Kali templom szentélyébe behatolt egy tolvaj, és ellopta az istennő koronáját. A rendőrség megkezdte a bálvány fejékének felkutatását. A hívők szerint nem lesz nehéz feladat megtalálni a rablót, mert a szentséggyalázót előbb-utóbb úgyis nagy csapás éri, a rendőrségnek csak a személyes sorscsapásokat kell kiszúrnia.

december, USA – Nagy lépést tett előre a kényelmi szempontokhoz igazodó könnyűipar. Föltalálták a világító zárat. A világító zár jól látható a sötét folyosókon, és nem kell többé hosszas kotorászás és ügyetlenkedés közepette kinyitni az ajtót, miközben tudj’ isten, milyen halaszthatatlan dolgok várnak odabent. A világító zár persze a rablók dolgát is megkönnyíti, de csak azokét, akik a bejárati ajtón keresztül akarnak bejutni. Akik az ablakon át bemászva szerettek lopni, azoknak nem jelent semmiféle könnyítést a világító zár.

december, Fülöp-szigetek – A manilai sajtóklub ebben az évben nem adta ki a 25 dolláros nagydíjat. A nagydíjat az kapta volna, akinek, ünnepélyes átvizsgálási keretek között, megtalálják a zsebében az anyósa fényképét.

december. Olaszország – Ferucci sírkertjében aranyozott betűk hirdetik a halott legfőbb paramétereit. Itt nyugszik Fernandó, a negyvenkettedik hadsereg öszvére, életében hat tábornokot, tíz ezredest, húsz századost, négyszáz közlegényt, és egy gránátos ládát hordott a hátán.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top