+ Irodalom

Kertész Imre lábnyomába lépve olvashatsz fel

Miképpen lesznek nyomok Kertész Imre mondatai és jellegzetes motívumai, különleges alakzatai?

2017. április elsején lesz egy éve és egy napja, hogy meghalt Kertész Imre. A gyászév letelte okán egy várossétás, felolvasós, zenés napon olvassák újra Kertész örökségét. Az emléknap címe Kertész egyik művének címét és alkotó szellemiségét idézi. Ekképpen lesznek nyomok Kertész Imre mondatai és jellegzetes motívumai, különleges alakzatai. Életműve maga is egy nyomozás, s az olvasás is nyomolvasás.

Az emléknap első része egy városséta lesz Kertész gyerekkorának meghatározó terei körül Szegő János vezetésével. A Kelet Kávézó-béli emlékesten írók, irodalmárok olvassák fel az alkalomra írt rövid szövegeiket, majd Ágoston Béla szaxofonozik. A szervezők várják a vállalkozó kedvűeket, hogy jöjjenek el és olvassák fel ők is saját kedvenc Kertész-szövegüket.

A Nyomkeresők című rendezvény a Magvető Kiadó, a Szépírók Társasága és a Kelet Kávézó közös rendezvénye.

Nyomkeresők – Kertész Imre-emléknap

2017. április 1.

16.00 Kertész Imre Pestje – Klinikák metróállomás

Találkozás a Klinikák metróállomás bejáratánál. A séta körülbelül két óra hosszú, és a Keleti pályaudvarnál ér véget, majd a jelenlévők közösen átmennek az emlékestnek helyet adó Kelet Kávézóba. Kertész Imre szülőházánál lehetőség lesz kavics, illetve mécses elhelyezésére. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a nyomkeresok_kerteszimre@gmail.com e-mail címen.

19.00 Kertész Imre öröksége – Kelet Kávézó (1115, Bartók Béla út 29.)

Felolvas Fehér Renátó, Gács Anna, Krusovszky Dénes, Spiró György, Turi Tímea. Az elhangzottakat kommentálja Sándor Iván. Műsorvezető: Szűcs Teri. Szaxofonon közreműködik Ágoston Béla.

21.00 Felolvasás Kertész Imre műveiből – Kelet Kávézó (1115, Bartók Béla út 29.)

Kérjük, az alábbi email címen jelezzék szándékukat, és ha lehetséges, adják meg, miből olvasnának fel: nyomkeresok_kerteszimre@gmail.com.

információ: 
Marczisovszky Anna (Kelet Kávézó): keletkult@gmail.com, 20-522-6619
Szegő János (Magvető Kiadó): szegojanos@gmail.com, 70-398-3908
Gács Anna (Szépírók Társasága): szepiroktarsasaga@gmail.com, 30-912-0729

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top