+ Irodalom

Fölfedezték azt a növényt, ami kijózanította a részegeket

Fölfedezték azt a növényt, amelyből ha kivonatot készítettek, nagyjából tíz perc alatt kijózanította a legrészegebb embert is. A bennszülöttek bikaárnyéknak hívták.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1958.

április, Olaszország – Spoleto nevű faluban elrepült a harang. A sekrestyés épp a híveket hívta litániára, amikor kioldódtak a kötelek, és a kétszáz kilós harang, átütve a falat, elzúgott a toronyból, és ráesett a szomszédos elöljárósági épület tetejére. Azt is sikeresen beszakította, majd végül a felső emeleti szoba fényes padlóján állapodott meg.

április, Mexikó – Nemrég nyílt a fővárosban egy új bár, amely azonnal elhíresült az ingyenes piát kedvelők között. A mulató bejáratánál lévő tábla azt hirdette, hogy aki kiáll egy bokszmeccsre a tulajdonossal, annak aznap nem kell fizetnie. A tulajdonos azután nyitotta a bárt, hogy néhány hónappal előtte még megnyerte a bokszbajnokságot.

április, USA – Belépett a férfi a pasadenai hotelszobába, ledobta a táskáját, és elterült az ágyon. Cigarettát vett elő, rágyújtott. Most vette csak észre, hogy a szemközti falon széles felirat lóg a szegen. „Ha az ágyban kíván dohányozni, kérjük, használja a rendelkezésre álló hamutartót! A kedves vendég bizonyára nem tud arról, hogy előző vendégünk nem fogadta meg jótanácsunkat. Ifjú testének és szivarjának porrá égett maradványait a cambridge-i temetőben helyezték örök nyugalomra.”

május, Magyarország – Tormafölde községben dolgozott egy rendkívül aktív biológiatanár. Egyik este egy gazda kopogtatott az ablakán. Jöjjön, tanár úr, ezt nézze meg! A tanár úr egy négylábú csirkét pillantott meg a tyúkól padozatán. Nem sokat teketóriázott, műtétet hajtott végre a csirkén, eltávolította az aprójószág két hátsó lábát, és így az állat életben maradt. A helyszínen azt is megállapították, hogy az amputált végtagok nem álltak kapcsolatban a központi idegrendszerrel. Még szerencse, mondta a gazda, mit össze vágtatott volna az udvaron.

május, Argentína – Fölfedezték azt a növényt, amelyből ha kivonatot készítettek, nagyjából tíz perc alatt kijózanította a legrészegebb embert is. A bennszülöttek bikaárnyéknak hívták. Akin alkalmazták a szert, csodálkozva tért magához, de néhány perccel később zsörtölődni kezdett. Akkor hiába dobtam ki azt a rengeteg pénzt piára?

május, Anglia – Minőségi szolgáltatást reklámozandó, a milói Vénuszt ábrázoló plakátok jelentek meg a postahivatalokban. A törött kar mellett a következő felirat volt olvasható: „Ma már gondosabban lehet csomagolni!”

június, Szovjetunió – A moszkvai szemészeti klinikán tökéletesen gyógyították a kancsalságot. A betegeket speciális készülékkel kezelték, amely kiegyenesítette a szemtengelyferdülést. Eddig tizenhárman vették igénybe a modern orvosi beavatkozást, és mind a tizenhárman elragadtatottan beszéltek arról, milyen rendkívüli élmény, hogy azt látják, ahová néznek.

június, USA – Új elemmel bővültek a tehetségkutatási vizsgálatok. A tehetséges jelöltnek ezúttal nem kérdéseket tettek föl, hanem először elmeséltek neki egy viccet. A bizottság egyik tagja stopperórával mérte a vicc vége és a jelölt kacagása között eltelt időt, amelyből gyors következtetést vonhattak le a felfogó- és reagáló-képességre. Annál persze nem tudták alkalmazni az új módszert, aki eleve vihorászva állt a bizottság elé.

június, Malájzia – A maláj szigetlakók régi szokása szerint, ha költöztek, nem csak a felszereléseiket és eszközeiket vitték magukkal, hanem a házukat is. Sőt, a házszámtáblát, nem ritkán az utcanevet is. A malájziai postások az egész világon hírhedtek a tájékozódó-képességükről.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top