+ Irodalom

Megnyitották a pokol bejáratát Japánban

A pokol megnyitása után hosszú sorok kígyóztak a bejárat felé. Az emberek elevenen kívánták átélni azt a dermesztő hideglelést, amely a pokolban vár majd rájuk.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1957.

október, Japán – Egy élelmes üzletember a Tokió melletti Jumiuri parkban megépítette a poklot, amelyben a japán mitológia rémalakjai kísértettek. A pokol megnyitása után hosszú sorok kígyóztak a bejárat felé. Az emberek elevenen kívánták átélni azt a dermesztő hideglelést, amely a pokolban vár majd rájuk. A milliókat termelő vállalkozás egyben azt is bizonyította, hogy a legtöbb ember olyannak látta az életét, amely a halál után csakis a pokolban folytatódhat.

október, Spanyolország – A lovas sport hagyományait ápoló spanyolok nem rettentek vissza a legextrémebb hagyományok ápolásától sem. Egy katonai lovas verseny egyik akadálya a lóval együtt történő szakadékba való leereszkedés volt. A lovasok zöme elbukott ezen a ponton, amellyel nem csak a versenyt, de az életét is elveszítette.

október, Ciprus – Az angolok elrendelték, ha a hazafias érzelmű ciprusiak az éjszaka leple alatt politikai jelszavakat festenek a járdára, akkor a lakosság köteles másnap lemeszelni. A rendeletet következetesen betartotta a lakosság, melynek köszönhetően Nicosia utcái vakító fehérségben ragyogtak a tűző napon.

november, Svédország – Fölfedeztek a bőrgyógyászok egy 23 éves lányt, akinek az arcán 21 ezer 719 darab szeplőt számláltak meg. Mikor nyilvánosságra került a szép arcú lány szeplőinek száma, kisebb háborúnak beillő versengés indult a filmesek között, hogy megszerezzék a lány szeplőinek forgalmazási jogát.

november, Kuba – A szigetországban élt egy francia milliárdos, akit elsősorban gépfegyvergyártásról, és egy valamivel finomabb üzletág, a nylon harisnyák gyártásáról ismertek a külföldiek. Az idős férfi ritkán mozdult ki a birtokáról, ha tehette, minden idejét a kedvencei, a tüskés gyíkok és iguanák között töltötte.

november, Olaszország – Vagyona jó részét szétosztotta rokonai között egy földbirtokos Fontana Rossában. A nagyvonalú gesztus után a színűket sem látta a korosodó férfi. Mikor halálához közeledett, hatalmas ülő szobrot állíttatott magáról az udvarra, melyet messzi kilométerekről is látni lehetett. A szobor talapzatába hálátlan rokonokról szóló klasszikus idézeteket vésetett, végrendeletében pedig meghagyta, sem a házát, sem a szobrot nem bonthatják el a rokonok, emlékezzenek életük végéig a hálátlanságukra.

december, Észtország – Az észt tengerpartról különleges látványt nyújtottak az úgynevezett gömbvitorlások. Az észt vízi sport nagy hagyománnyal rendelkező, duzzadó vitorlájú hajói különösen nagy sebességre tettek szert. A léggömbszerű vitorlákat az enyhe szellő is könnyedén megfeszítette, csak teljes szélcsendben volt nehéz vitorlázni velük.

december, India – Minden évben drámai eseménnyel ünnepelték a Barodai maharadzsa születésnapját. A város sportarénájában két feldühített elefántot eresztettek egymásnak. Az elefántok ormányaikkal és agyaraikkal küzdöttek egymás ellen, de hogy a viadal ne végződjék halállal, lecsiszolták az agyarak hegyét. A mérkőzés akkor ért véget, ha az egyik elefánt megfutamodott és megindult a nézőtér irányába.

december, Hollandia – Egy asszony azzal a szándékkal indult útnak Meppelben, hogy megnézze a múzeumban azt a 200 éves fapadot, amely a lányos házaknál volt divatos. A gondos szülők csak ilyen kispadon merték egyedül hagyni lányukat a vőlegénnyel. Ugyanis a pad egyik oldalán a fiú kezét, a másik oldalán a leány kezét lehetett odabéklyózni. Fogdosni nem tudták egymást a szerelmesek, meg kellett elégedniük a csókolózással. Az asszony hosszasan nézegette a padot, sajnálta, hogy már lánykorában sem volt divatban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top