+ Irodalom

Összeverekedtek a mentősök, hogy ki szállítsa el a sebesülteket

Tömeges autószerencsétlenség történt Mexikó Cityben. Egy ember meghalt, tizenketten megsebesültek. Egy telefonhívás után azonnal a helyszínre érkezett a vöröskereszt és a zöldkereszt mentőautója.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1957.

január, Anglia – Baromfi-kiállítást rendeztek Derbyben, ahol az első díjat egy kakas hozta el, a bírák egyszerűen beleszerettek a jószág vérvörösen izzó tarajába. Csakhogy a díjátadón az egyik zsűritag, nem bírva a vörös szín iránti vonzalmával, megérintette a kakas taraját, melytől piros lett a keze. A versenyző lebukott, a tulajdonos a felesége rúzsával festette meg a kakas fejdíszét.

január, Svédország – Egy autószerelő levelet kapott az autószerelők szövetségétől. Kedves Uram, több ügyfele felülvizsgálatra küldte hozzánk az ön által kiállított számlákat, mert sokallták a rajtuk szereplő összeget. Az eddig kezünkben lévő számlákon összeadtuk a túlórákat, és megállapítottuk, hogy a munkák elvégzése csak úgy volt lehetséges, hogy ön most 106 évesen szövetségünk legidősebb, még dolgozó szerelője.

január, USA – Egy chicagói asszony az amerikai hadsereg női segédszolgálatának őrmestereként dolgozott, férje pedig a légierők tizedeseként. Hosszú ideig éltek békében, mígnem az asszony egyszer csak megkövetelte, hogy férje a lakásban is tisztelegve köszöntse őt, mint elöljáróját. A tizedes eleinte tréfának vette a dolgot, és tisztelgett az ágyban, a fürdőszobában, és még ebéd előtt is, de aztán megunta a csicskáztatást, és benyújtotta a válópert.

február, Brazília – Hosszú hónapokon át ostromolta a férfi a szabadalmi hivatalt, hogy jegyezzék be a találmányát, de mindhiába, minden esetben elutasították. Pedig szerinte a találmány forradalmasíthatja a szarvasmarha-tenyésztést. Az volt az elképzelése, ha a tehenekre zöld lencséjű szemüveget erősítenek, akkor friss fűként fogyasztja el az elébük tálalt szénát.

február, Olaszország – A Noé bárkája című színművet adta elő egy színtársulat a Colle Cardoni nevű városkában. Az előadás, főképp a végkifejlet, valóban bibliai hangulatúra sikeredett. A falban elrepedtek a vízvezetékek és a csövek, és a víz pillanatok alatt elöntötte a termet. Többen a színpadon álló bárkára próbáltak menekülni, de azt is elárasztotta a víz.

február, Ausztria – A linzi városi fürdőben a következő feliratot akasztották ki a női fürdő bejáratához: A férfiaknak szigorúan tilos belépni a női fürdő helyiségeibe. Ellenben a fürdő szabályzatának tizedik paragrafusa kimondta, hogy a férfi fürdőmestert nőnek kell tekinteni.

március, Mexikó – Tömeges autószerencsétlenség történt Mexikó Cityben. Egy ember meghalt, tizenketten megsebesültek. Egy telefonhívás után azonnal a helyszínre érkezett a vöröskereszt és a zöldkereszt mentőautója. A két konkurens intézmény személyzete rövid szóváltás után összekülönbözött azon, hogy ki szállítsa el a halottat és a sebesülteket. Nem találtak ésszerű egyezséget, ezért összeverekedtek. Néhány perc múlva már 27 sebesült feküdt az úttesten.

március, Japán – Higashija faluban a lányok elhatározták, hogy csakis ahhoz a férfihez mennek feleségül, aki leteszi a házassági vizsgát. A házassági vizsga a következőkből állt. Súlyt kellett cipelni kitartóan, hosszú távon futni, és 12 óráig dolgozni a mezőn. Első alkalommal 40 férfi próbálkozott a házassági vizsgával, de valamennyien megbuktak.

március, Törökország – Az egykori szultánok élő eunuchjai rendkívüli ajánlatot kaptak egy philadelphiai kiadótól. A kiadó arra kérte őket, írják meg emlékeiket a háremek életéről. A kéziratokért egy millió dollár tiszteletdíjat ígértek. Az eunuchok szűkösen éltek, mégis férfiasan viselkedtek, és visszautasították az ajánlatot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top