+ Irodalom

Hogyan csábítsuk el a tűzoltóparancsnok lányát?

Sorozatos tűzesetek követték egymást Savageban. A nyomozás minden esetben szándékos gyújtogatást állapított meg. Beletelt néhány hétbe, mire kiderült a valós igazság.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1956.

október, USA – Egy New York-i áruház kirakatában csinos és ledér lánnyal reklámozott fürdőkádat egy cég. A bolt előtt hatalmas csődület támadt. A kavargó tömeg kellős közepén egy fiatalember az amerikai himnuszt énekelte. A rendőrség azonnal közbelépett, fülön csípték a dalos kedvű férfit, aki a következőkkel védekezett. Engedjenek el, nem vagyok őrült! A himnuszt azért énekeltem, hogy a lány felálljon a kádból.

október, Dél-Afrika – Füves terepen sétált a gazda, mikor fehér tárgyat pillantott meg a zsombékok között. Odalépett, fölvette, hát egy strucctojás volt az. Hazavitte, és ahelyett, hogy rántottát készített volna belőle, berakta a párnája alá a jó melegbe. Teltek-múltak a napok, s az egyik reggel arra ébredt, hogy egy struccfióka sétál a szobában és keresi a mamáját.

október, NDK – A legújabb ötletek szerint szappanhabbal mosták a német autókat. A habot egy a harminc arányban keverték össze egy tartályban, majd porlasztócsővel a kocsira permetezték. Nem telt bele öt perc, a kocsi ragyogott és csillogott, a legyek is fogcsikorgatva csúsztak alá a motorháztetőről.

november, Finnország – A Ruli nevű kisvárosnak külön újságja volt, amelyben életről, halálról és más színes eseményekről tájékozódtak a város lakói. Egy nap a következő szavakkal búcsúztatták az elhunyt tanárnőt. „Egy pályájához mindvégig hűséges tanító, egy szív és két fáradhatatlan kéz most megszűnt verni.”

november, Új-Zéland – Tolvaj lopózott be egy rendőrtisztviselő házába és elbújt a szekrény mögé, hogy majd az éj leple alatt kirámolja a házat. Villanyoltás előtt a háziúr leánya leült a zongora mellé és játszani kezdett. Néhány perc múlva a papa különös hangokra lett figyelmes, és elővette a szolgálati fegyverét. A bűnöző annyira beleélte magát a remek zongorajátékba, hogy lábával elkezdte verni a taktust.

november, Izland – Sorozatos tűzesetek követték egymást Savageban. A nyomozás minden esetben szándékos gyújtogatást állapított meg. Beletelt néhány hétbe, mire kiderült a valós igazság. Három fiatalember gyújtogatott, mert szerelmesek voltak a tűzoltóparancsnok lányába, és csak az oltás idejére tudták eltávolítani a papát a házból.

december, Mexikó – A hadügyminisztérium bejelentette, hogy a mexikói hadseregnek 1500 tábornoka van, miközben a hadsereg létszáma 55 ezer fő. Néhány nap múlva összehívták a vezérkart, amelyen egy tábornok összefoglalta a problémát. Uraim, arra a kérdésre keressük a választ, vajon a mexikói hadseregben kevés a katona, vagy sok a tábornok?

december, USA – A vizsgálatok megállapították, hogy a legerősebb élő sövény a vadrózsa. A kísérletek azt igazolták, hogy a nyolcvan kilométer per óra sebességgel száguldó autó sem képes áttörni a vadrózsa sövényét. A kísérletek végrehajtói javasolták, hogy a veszélyes útszakaszokra ültessenek vadrózsasövényt. Az már más kérdés, ha a kocsit meg is fogja a sövény, de a kirepülő sofőrt kidekorálják a tüskék.

december, Anglia – Egy angol gazda hosszú ideje nem tudta eladni a házát, mire azt találta ki, hogy elmés hirdetésekkel hívja fel magára a figyelmet. Az év utolsó hirdetésében így próbálkozott. „Vihar és köd esetén kitűnő gyümölcsöket lehet beszerezni a szomszéd kertjéből.” A ház nem kelt el, csak a szomszéd lett óvatosabb.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top