+ Irodalom

Van-e különbség a szocialista és a kapitalista szex között?

A Columbia Broadcasting System, amerikai televíziós társaság munkatársai az Ikarusz Gyárban jártak. Találomra kiválasztottak egy gyári dolgozót és filmet készítettek egy napjáról, hogy megismertessék az amerikai nézőkkel a szocialista életet…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1956.

július, Magyarország – Megkezdődött egy új exportcikk, az úgynevezett fogas sarló sorozatgyártása a szentgothárdi kaszagyárban. Csak Brazíliába 200 ezer darabot vittek a fogas sarlóból, mert a dombos vidékeken kivált szeretik ezzel a sarlóval aratni a gabonát.

július, Olaszország – Egy földműves annyira féltette a tehenét a tolvajoktól, hogy éjszakára kötelet kötött a tehén nyakára, a másik végét pedig a saját derekára hurkolta. Történt egy éjjel, hogy hatalmas vihar kerekedett, a tehén megijedt az égzengéstől, kitört az istállóból és eszelősen rohangált az udvaron. A kötél végén repkedő földműves percek múlva sem tudta, mi történik vele.

július, Ausztria – Linz városában eltévedt egy aprócska kislány. A helyi rendőr ugyan megtalálta, de a lányka sem a nevét, sem a címét nem tudta megmondani. Akkor a rendőr furfangos kérdést tett fel neki. Hol szoktad apukádnak venni a bort? A kislány elvezette egy kocsmához, ahol mindjárt felismerték a lányt, és előkerítették pirospozsgás apukáját is.

augusztus, Franciaország – Barátom, az nagy szám volt, látnod kellett volna a párizsi lassúsági versenyt! Egy 661 méter hosszú utcában rendezték, és a leglassabb kocsi tíz óra negyvenöt perc 51 másodperc alatt hajtott végig rajta. Az iszonyatos sebesség, mondta a másik, egy óra alatt 61 métert megtenni kocsival, elképesztő. Gondolom, nem ütött el senkit.

augusztus, Szovjetunió – Bőröndben hordozható víkendházat szerkesztett egy szovjet feltaláló. A konstrukcióból hét-tíz perc alatt vízhatlan házikót lehetett építeni. A ház ablakkal, asztallal és két összecsukható fekhellyel rendelkezett. Nappal a hálószobát fedett terasszá alakíthatták. Az üres bőröndön pedig hellyel kínálhatták a váratlan vendéget.

augusztus, NSZK – Rendőrségi kiállítás nyílt Essenben, amelyen filmbemutatókat is tartottak a rendőröknek. A szokástól eltérően a nézőtéren kötelező volt fegyvert viselni, ugyanis kizárólag bűnügyi filmeket adtak, a rendőröknek pedig előadás közben tüzelniük kellett a vetítővásznon menekülő gyilkosra, vagy az autóban robogó banditákra. A különleges vetítővásznat úgy szerkesztették meg, hogy a gengszterek eltalálásakor a film néhány pillanatra megállt, jelezte a találatot.

augusztus, Spanyolország – Hallottátok, mondta a férfi, Franco tábornok jótéteményre szánta el magát a nyáron. Micsoda, hőbörögtek a cimborák, nem hittek a fülüknek. A fickó kivárt a mondandóval, ivott a sörből, megtörölte a bajszát. Úgy képzeljétek, 12,8 százalékkal megemelte a fizetését.

szeptember, Magyarország – A Columbia Broadcasting System, amerikai televíziós társaság munkatársai az Ikarusz Gyárban jártak. Találomra kiválasztottak egy gyári dolgozót és filmet készítettek egy napjáról, hogy megismertessék az amerikai nézőkkel a szocialista életet. Elkísérték a gyári ebédlőbe, lefényképezték az Ikarusz kultúrházát, a könyvtárat, fölszálltak vele a HÉV-re, és felvették a lakásában mindazt, ami a szocialista élethez tartozott. És mert a feleségével nem filmezték le az ágyban, nem gondolhatott másra, minthogy a szocialista és a kapitalista szex alapjaiban megegyezik.

szeptember, NDK – A lipcsei vásáron egy svájci cég újfajta villamos borotvát állított ki, amely kivált fölkeltette a férfiak érdeklődését. A borotva működését egy csinos svájci német nő mutatta be, majd a tolongó önként jelentkezők közül néhányat saját kezűleg megborotvált.

szeptember, Dél-Amerika – Egy dél-amerikai hitszónok nem kis feltűnést keltett a papi szemináriumon tartott előadásával. Azt fejtegette, hogy a prédikációnál milyen fontos az arckifejezés. Ha a mennyek országáról beszéltek, mondta a fiatal papnövendékeknek, arcotokról túlvilági boldogság sugározzon és szemetekben mennyei béke és nyugalom tükröződjék. De ha a pokolról beszéltek, akkor elegendő a megszokott, mindennapi arckifejezés.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top