+ Fotó

A Terror Háza kötelez

Szomorú levelet kaptunk ma egy régi barátunktól.

A Fortepan oldalán jelent meg, tessék, lássék.

Szomorú levelet kaptunk ma egy régi barátunktól, Bakó Jenő fényképésztől. Többezres életművéből 35 kocka évek óta látható a Fortepanon. Ma kiderült, hogy a továbbiakban csak illegálisan mutathatnánk meg a fotókat. Így – a Fortepan történetében egyedülálló módon – a képek egy része lekerül a honlapról.

A történet háttere: a hagyatékot megvette a Terror Háza Múzeum és a fotók felkerültek a www.terrorhazafoto.hu honlapra. Ezen a furcsa fotós oldalon Bakó Jenő képei jelentik az egyetlen tartalmat. Nem tudom, hogy miért jött létre a site, és azt is csak sejtem, hogy valószínűleg közpénzen működik. Ennek ellenére a fotókat nem lehet letölteni, minden kép jogdíjas. (Az árlista szerint egy-egy fotó újságban való publikálása 15-30.000 Ft között mozog). Mint szerzőnk mai leveléből megtudtuk, a Terror Háza kötelezte őt, hogy vetesse le a nálunk is szereplő képeket. Ellenkező esetben perre viszik a dolgot.

Még szerencse, hogy Schmidt Máriának nem kell ilyen helyzettől tartania. Hisz képeinket – ahogy a vállalhatatlan 56-os emlékév során is – nyugodtan használhatják, bármire.

Kedves Jenő, köszönjük az eddigi jelenlétet! Nagyon sajnáljuk ami történt.

EZ AZ EREDETI BEJEGYZÉS >>>

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top