+ Film

Mucsi Zoltán új sorozatot kap közmédiában

Tóth Jánosról, a Munkaügyek című sorozat egyik főhőséről szóló, 52 epizódból álló új sorozatot indít március 9-től a Duna televízióban a közmédia.

Tóth Jánosról, a Munkaügyek című sorozat egyik főhőséről szóló, 52 epizódból álló új sorozatot indít március 9-től a Duna televízióban a közmédia.

Az MTVA és a Megafilm Service közös, epizódonként 26 perces produkciója a Munkaügyek sorozatból jól ismert, Mucsi Zoltán által alakított Tóth János életét mutatja be.

Tóth János, miután kirúgják a munkahelyéről és anyja (Csoma Judit) összeköltözik húsz évvel fiatalabb szeretőjével (Kőszegi Ákos), kénytelen 55 évesen új életet kezdeni. Elhagyja a családi fészket és összebútorozik vidéki unokaöccsével, Molnár Balázzsal (Csémy Balázs). Az agglegény János, akiről egész életében anyja gondoskodott, és a fiatal vidéki fiú, aki épp most kezdi gyógyszerész tanulmányait a fővárosban, együtt indul el a felnőtté válás útján.

MTI Fotó: Kallos Bea

Munkavállalás, pénz, siker és szerelem a cél, de helyzetükön nem könnyít a felbukkanó takarítónő, Valika (Bozó Andi) és lobbanékony lánya, Szilvi (Rujder Vivien) vagy a kétes erkölcsű pszichológus-vállalkozó, Dr. Angyal (Szabó Simon) sem.

A Tóth János nem egy felhőtlenül vidám, könnyed sorozat lesz

– mondta Kovács András Péter humorista, a sorozat egyik forgatókönyvírója a produkció keddi nyilvános forgatási napján. Hozzátette: az új sorozat arról szól, hogy egy ötvenöt éves ember – miután minden téren kihúztak a talajt a lába alól – miként képes újra talpra állni.

Tóth János karaktere kezdetben egy szorongó, kicsinyes és korrupt, a rasszizmust és homofóbiát sajátos módon kezelő emberé volt.

Később Mucsi Zoltán olyan életet adott ennek a karakternek, annyi plusz színnel töltötte meg, hogy amikor felmerült, hogy készítsünk egy új sorozatot, amely a Munkaügyes filmben szereplő karakterek életébe enged bepillantást, akkor nem volt kérdés, hogy erre Tóth János karaktere, Mucsi Zoltán lesz a legalkalmasabb.

A sorozat vezető rendezője a Csak színház és más semmi első szériájából ismert Nagypál Orsi, az alkotás másik rendezője Lakos Nóra.

Nagypál Orsi elmondta, hogy szeptember eleje óta heti váltásban zajlanak a fogatások.

Az, hogy a sorozat azonos stílusban marad, egyrészt Márton Balázs vezető operatőr miatt garantált, de a színészek miatt is, akik nagyon jól ismerik karaktereiket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top