+ Természet

Melegrekordokat döntöttünk ma

Mostanáig ezen a napon 19,7 Celsius-fok volt a legmagasabb hőmérséklet, amit ezen a napon mértek. Ezt 1927-ben Jászberényben rögzítették.

A fővárosi és az országos melegrekord is megdőlt a tél utolsó napján – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden.

Mostanáig ezen a napon 19,7 Celsius-fok volt a legmagasabb hőmérséklet, amit ezen a napon mértek. Ezt 1927-ben Jászberényben rögzítették. Ennék csaknem 2 fokkal melegebb volt most Kiszomboron, így az új napi országos rekord 21,6 fok lett.

A fővárosban is 1927-ben volt a legmelegebb a február 28., akkor 17,2 fok volt. Most viszont a XVIII. kerületi, pestszentlőrinci állomáson 17,4 fokot mértek.

A sokévi átlag szerint a 20 fok fölötti csúcsértékek május első felére jellemzőek.

Az előrejelzések szerint viszont szerdán, a tavasz első napján hidegfront érkezik, s ennek hatására jelentősen csökken a hőmérséklet. Szerdán napközben a csapadékzóna kelet felé távozik, délután a keleti megyékben is megszűnik a kiterjedt csapadék, már csak néhol lehet futó zápor, az Alpokalján esetleg zivatar sem kizárt. A szél többfelé erős, a Dunántúl északi részén viharos is lehet, majd estétől ott is mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-9, a legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között várható.

Csütörtökön és pénteken a leghidegebb órákban mínuszok is lehetnek. A hétvégén viszont melegszik az idő, néhol ismét 20 fok körül alakulhatnak a maximumok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top