+ Életmód

Nézd meg Harrison Ford hajmeresztő landolását!

Még nem derült ki, hogy a kitűnő pilóta hírében álló Ford miért hibázott a leszállásnál.

Nyilvánosságra került egy videó, amelyen jól látszik, ahogy Harrison Ford tévedésből rossz helyen landol kisgépével, és közben veszélyesen közel kerül egy indulni készülő utasszállítóhoz egy dél-kaliforniai repülőtéren.

A 45 másodperces, néma videón jól kivehető, hogy a 74 éves filmsztár veszélyes hibát követ el landolás közben a John Wayne Repülőtéren.

A felvételen az American Airlines Boeing 737-es gépe kezd lassan kigurulni. Ekkor Ford sárga, egymotoros Aviat Husky repülője hirtelen berepül a képmezőbe a jobb oldalról, és alacsonyan száll el a nagy gép fölött, mielőtt egy gurulópályán földet érne. Fordnak egy kifutón kellett volna landolnia, amely párhuzamos volt a gurulópályával.

Ennek az utasszállítónak itt kellene lennie alattam?

– hallható a filmsztár kérdése a repülésirányító toronyhoz egy korábban közzétett hangfelvételen.

A videón később a jelenet hátulról is látható, ennél a felvételnél azonban csak nehezen kivehető az a pillanat, amikor Ford gépe elrepül az utasszállító fölött.

Még nem derült ki, hogy a kitűnő pilóta hírében álló Ford miért hibázott a leszállásnál, sajtószóvivője sem kommentálta a történteket. A Szövetségi Repülési Hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Az American Airlines 1456-os számú járata 110 utassal és hattagú személyzettel a fedélzetén az incidens után pár perccel biztonságosan felszállt Dallas felé.

Ford a régi repülők szerelmeseként számos kisgéppel rendelkezik, és hosszú ideje maga vezeti repülőit. 2015-ben egy második világháborús kisgéppel szenvedett balesetet, amikor egy Los Angeles-i golfpályán kellett kényszerleszállást végrehajtania, mert leállt a gép motorja.

KORÁBBAN >>>

Majdnem karambolozott Harrison Ford magángépe

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top