+ Film

Robin Hood Dubrovnikba látogat

A legtöbb helyszínen, ahol eddig forgattunk, általában megtiltották, hogy itt vagy ott jeleneteket vegyünk fel, Dubrovnikban erre nem volt példa – meséli a rendező.

Keresés a weben

A következő két hétben a dél-dalmáciai Dubrovnikban forgatják az új Robin Hood film egyes jeleneteit.

Otto Bathurst filmrendező elmondta: mielőtt felfedezte volna Dubrovnikot, három hónapig sikertelenül kutatott Angliában megfelelő helyszín után, amely hűen ábrázolta volna a középkori Nottinghamet.

Dubrovnik mellett egyebek között azért döntött, mert az emberek nyitott voltak az együttműködésre.

A legtöbb helyszínen, ahol eddig forgattunk, általában megtiltották, hogy itt vagy ott jeleneteket vegyünk fel, Dubrovnikban erre nem volt példa.

Bathurst arról nem beszélt, mekkora költségvetésből készítik a filmet, mert az ellentétes a Lionsgate kanadai-amerikai filmipari cég politikájával.

A mostani Robin Hood merőben más lesz, mint az eddig készült verziók. A téma épp oly aktuális ma is, mint korábban a történelemben. Szórakoztató filmről van szó, amelynek hátterében a korrupció áll és egy ember, aki meg akarja változtatni az igazságtalanságot.

Szavai szerint Dubrovnik építészete számos új jelenet megalkotására ihlette, ami miatt sokkal kevesebb számítógépes effektet kell majd használniuk.

Nina Korzinek horvát kulturális miniszter: Horvátországban 2011 óta támogatják a filmgyártás, amely rendszer szerint a producerek visszakapják a helyben befektetett költségek 20 százalékát.

Horvátországba eddig 400 millió kunát (16,5 milliárd forint) fektettek be különböző filmgyárak, és ebből 60 millió kunát (2,4 milliárd forint) fizetett vissza az ország.

Gari Capelli turisztikai miniszter kiemelte, hogy a Robin Hood forgatása Dubrovniknak annyit jelent, mintha megkezdődött volna a szezon.

A filmipar fontos szegmense a turizmusnak, olyan mint egy egész évben elérhető szolgáltatás.

A dalmát tengerpart legszebb városába nemrég megérkezett Taron Egerton, aki Robin Hood szerepét játssza és Jamie Dornan színész. E. Bennett Walsh ügyvezető producer újságírói kérdésre válaszolva, hogy Leonardo DiCaprio a film producere ellátogat-e Dubrovnikba, annyit mondott: a híres színész nagyon elfoglalt.

Sajtóértesülések szerint a film 90 millió dollárból készül, és további 100 millió dollárt költenek majd reklámozására.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top