+ Építészet

Golyóálló üvegfalat építenek az Eiffel-torony köré

Az üvegfal célja, hogy megakadályozza az Eiffel-torony körüli területre a gépkocsik behajtását és gyanús személyek bejutását.

Két és fél méter magas golyóálló üvegfallal kerítik körbe ősszel az Eiffel-tornyot, így erősítve a legnépszerűbb párizsi turistalátványosság biztonságát – közölte csütörtökön a francia főváros önkormányzata.

A 20 millió euróba (6,2 milliárd forint) kerülő fal váltja fel a fémkordonokat, amelyek a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság óta veszik körbe az Eiffel-tornyot.

A észak-déli tengelyen üvegtáblákkal helyettesítjük a fémrácsokat, amelyeken keresztül ismét gyönyörű kilátás nyílik majd a Mars-mezőre és a Jéna-hídra

– olvasható Jean-Francois Martins alpolgármester közleményében. A városvezetés célja, hogy a biztonsági ellenőrzések folyamatosabbá válása mellett egy sétálóútvonalat alakítsanak ki a torony körüli parkos részen a látogatók kényelme érdekében.

Bernard Gaudillere-nek, a látványosságot működtető vállalat elnökének tájékoztatása szerint a golyóálló fallal körbezárják az Eiffel-torony körüli park teljes egészét.

Miután a terrorfenyegetettség továbbra is magas a francia fővárosban, kiemelt biztonsági intézkedéseket léptetnek életbe a leglátogatottabb létesítményeknél, s a városvezetés a kezdeti átmeneti megoldásokat tartósabbakkal kívánja felváltani. Az Eiffel-torony látogatóit a nem túl esztétikus fémrácsokból álló kordonok előtt a biztonsági emberek megmotozzák, a csomagjaikat pedig átvizsgálják.

Az üvegfal célja, hogy megakadályozza az Eiffel-torony körüli területre a gépkocsik behajtását és gyanús személyek bejutását. Az Eiffel-torony körül ugyanakkor a gépkocsiforgalom nem változik, és a körbezárt területre ingyenes lesz a belépés, csak a toronyba kell belépőjegyet váltani.

Az építései munkálatok 2017 vége előtt kezdődnek meg.

Az új biztonsági intézkedés részét képezi annak a 300 millió eurós (92,2 milliárd forintos) csomagnak, amelyet 15 év alatt akar elkölteni a városháza az Eiffel-torony renoválására és modernizálására.

Az önkormányzati képviselők többsége megértést tanúsít a biztonsági intézkedések megerősítése iránt, ugyanakkor tart attól, hogy a turistalátványosságból valóságos erődítmény lesz.

A 324 méter magas torony az 1889-es világkiállításra készült. Évente hozzávetőleg hétmillióan keresik fel, és ezzel a világ leglátogatottabb fizetős műemléke.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top