+ Ajánló

Az angyal repülése: Egy fiatal lányt eresztenek le a velencei harangtoronyból

Vízi parádéval megkezdődött a karneváli szezon szombat este az olaszországi Velencében.

Vízi parádéval megkezdődött a karneváli szezon szombat este az olaszországi Velencében, amelynek csatornáin jelmezesekkel teli gondolák vonultak fel több mint ötvenezer érdeklődő előtt.

A karneváli menet a Szent Márk térről indult. A gondolákon jelmezesek, táncosok, akrobaták, tűznyelők mutatták be tudományukat, felettük hatalmas világító léggömbök lebegtek.

Az idei farsangkezdő vízi előadás témája a tenger, a szépség és a hiúság volt. Több mint ötvenezren kísérték a partokról a velencei karnevált megnyitó hajós felvonulást, amelyet vasárnap napközben is megismételnek.

A február 28-áig tartó karnevál főbb eseményei között lesz a legszebb velencei lány megválasztása, amely február 18-án kezdődik a Szent Márk téren, valamint szintén ugyanitt lesz másnap az Angyal repülése, amikor a  harangtoronyról egy fiatal hölgyet eresztenek le köteleken.

Velence megtelt az egész világból érkezett álarcosok tömegével, gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. Többségük az utcákon és tereken rendezett farsangi jelmezversenyeken, utcabálokon vesz részt, aki pedig megteheti, a szállodákban vagy palotákban zajló barokk bálokon és mulatságokon jelenik meg.

A vízi felvonulást az olasz rendőrség helikopterei felügyelték, és kiemelt a biztonsági készültség a karnevál egész ideje alatt a városban, ahova a következő hetekben több mint fél millió embert várnak. Egyelőre nem állítottak fel mindenhol beléptető biztonsági kapukat, de a jelmezeseket akármikor arcuk felfedésére kérhetik a hatóságok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top