+ Életmód

Mikor lesz ingyenwifi a Mount Everesten?

A Mount Everesten jelenleg műholdas telefont használnak.

Fél éven belül – ígéri a nepáli kormány.

Az ingyenes szolgáltatást több táborban is kialakítják a Himalájában, az ázsiai ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontján.

A Himalájába utazók már a 2860 méteren fekvő Luklában is ingyen használhatják majd a wifit, amelyet a Mount Everesten az 5380 méteren fekvő alaptáborig építenek ki – közölte a spanyol hírügynökséggel Acsjutananda Misra, a nepáli távközlési hatóság szóvivője.

A hatóságok szándéka, hogy a turisták körében legnépszerűbb helyeken legyen ingyen elérhető internet. Ez jelentős előrelépés lesz az országban, ahol az internet lefedettség 54 százalékos.

A kezdeményezés célja a turisták kényelmének fokozása mellett az is, hogy természeti katasztrófák esetén könnyebb legyen a kommunikáció.

A Mount Everest régiójában gyakoriak a lavinák és sokan tűnnek el. Reméljük, hogy az internethozzáférés révén könnyebb lesz kezelni az ilyen helyzeteket

mondta a szóvivő. Legutóbb 2015 áprilisában, földrengést követően zúdult nagy lavina a 8848 méteres hegy alaptáborára. A tragédiában 19-en meghaltak, hetvenen megsérültek.

A Mount Everesten jelenleg műholdas telefont használnak.

A legnagyobb magasság, amelyen Nepálban elérhető az internet, a 4410 méteren fekvő Dingbocse. A helyi szállodák 2 megabyte forgalmat 3 dollárért kínálnak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top