+ Irodalom

Itt a 380 forintos Népszuper!

Az új készülék csinos alumínium házban, dinamikus hangszóróval, antenna nélkül használható, hangminőségben és hangerőben megfelel egy három plusz egyes szuper rádiónak. Ezt a kitűnő készüléket 380 forintért, 12 havi részletre vásárolhatja meg.

Érdekes történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1949.

október, Lengyelország – Gdanskban útjára indítottak egy szupertervet, az úgynevezett villámházépítést. A négyemeletes tömb kilenc nap alatt készült el. Az első munkanapon 16 ezer darab téglát raktak le, és ezzel a villámházépítők megdöntöttek minden eddigi kőműves-csúcsteljesítményt. A gdanskiak örömmámorban úszva avatták fel a ház mind a négy emeletét.

október, Jugoszlávia – Tolbuhin marsall, Belgrád felszabadítójának halálhírét minden eszközzel titkolni próbálta a belgrádi kormány. Az Avala-csúcson, ahol a Belgrádért folytatott döntő csaták zajlottak, emléktábla állt a szovjet hadsereg tiszteletére. A táblát sebtében eltávolították, majd azt adta hírül a hatóság, hogy természeti csapás áldozata lett, egy villám sújtotta agyon. Októberben.

október, Szovjetunió – Egy moszkvai áruházban dicséretes újítást vezetett be egy dolgozó. Tapasztalatai szerint a 45-ösnél nagyobb számú cipőkből sokkal kevesebbet gyártottak, ezért sok nagy lábú ember nem jutott cipőhöz. Az újítás lényege az volt, hogy fölírta a nagy lábú emberek címét, és ha nagyméretű cipő érkezett a boltba, levelezőlapon értesítette a hálás ügyfeleket.

november, Hollandia – Friesland az ország kitüntetett szépségű, festői látványt nyújtó tája, melyet meglátogatott az újjáépítési miniszter és elbeszélgetett a lakossággal. Otthon a következőket adta hírül: A festői tájban nyomortanyákon, fáskamrákban és istállókban élnek emberek ezrei. Az egyik helyen öt kislány feküdt az ágyban, mellettük a másikon három kisfiú. A fiúk valamivel nagyobbak voltak.

november, Anglia – Egy társadalomkutató több éven át tanulmányozta az átlagos angol lányok életét, és meglepő eredményekre jutott. A 19 és 21 év közötti lányok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanazok a kedvenc lemezeik és képeslapjaik. Közös életcéljuk, hogy minél előbb férjhez menjenek, és a munkaidő után legyen néhány szabad órájuk. A kutató csodálkozva vette tudomásul, hogy a tanulás és a továbbképzés nem szerepelt jövőbeni terveikben.

november, USA – A washingtoni repülőtér felett összeütközött egy utasszállító repülőgép és egy katonai gép, melyet épp akkor vásárolt a bolíviai kormány. A Sky Master típusú utasszállító 49 utasa és 4 tagú személyzete a Potomac folyóba zuhant, és életét vesztette. A bolíviai kormány rossz üzletet kötött, ezzel együtt nem gondolták, hogy már közvetlenül a vásárlás után életeket olthat ki a harci gépük.

december, Magyarország – Itt a 380 forintos Népszuper! – kiabálta a rikkancs. Az új készülék csinos alumínium házban, dinamikus hangszóróval, antenna nélkül használható, hangminőségben és hangerőben megfelel egy három plusz egyes szuper rádiónak. Ezt a kitűnő készüléket 380 forintért, 12 havi részletre vásárolhatja meg. A részletekhez csak a kezelési költséget számítják hozzá. Itt a 380 forintos Népszuper! Süket, aki nem hallja!

december, Olaszország – Az ország déli részén nyomorban élő parasztok elfoglalták a földesurak földjeit. A parasztokat elűzték a katonák. Akik a parasztok elűzése ellen tiltakoztak, bezárták egy templomba. Többségük nő volt, és csak néhány férfi. Hosszú napokat töltöttek együtt. A férfiak legnagyobb csodálatára az úr színe előtt nem mozgatta meg a libidót a nagyszámú fehérnép.

december, Irán – Leálltak a gépek, Teherán mellett két textilgyárat és két szövőgyárat zártak be. Egy nő, akinek ez volt az első reggele, hogy nem ment dolgozni, ült az asztalnál, és a tenyerét nézte. Megfogott egy edényt, letette. Az utcán emberek jöttek-mentek, mint máskor. Nem találta a helyét. Zokogni kezdett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top