+ Képzőművészet

Máris hosszú sorok kígyóznak a Louvre-merénylet helyszínén

louvre

A francia ügyészség szerint a terrorakcióban jelképes a hely és az áldozat is.

Egy nappal az után, hogy egy késes merénylő katonákra támadt az épületnél, kígyózó sorok kanyarognak a párizsi Louvre előtt.

Az épületnél gépkarabélyos rendőrök vigyáznak a rendre, és mindenki táskáját átvizsgálják, aki be akar jutni. Újranyitottak a múzeum bejáratánál és a felszín alatti Caroussel du Louvre üzletei is.

Péntek reggel egy machetékkel felfegyverkezett férfi támadta meg az épületet őrző katonákat, egyiküket könnyebben megsebesítette, aki öt lövést adott le rá, súlyosan megsebesítve a támadót, aki azt kiabálta: allah akbar.

Abdallah El H., így hívják azt a fiatalembert, aki péntek délelőtt megtámadt négy francia terrorelhárító katonát Párizsban. A francia ügyészség szerint a terrorakcióban jelképes a hely és az áldozat is – írja az origo.hu.

Azt is kiderítették, hogy imádja a gyerekfilmeket, a kedvence a Reszkessetek betörők volt. Kedveli a focit, és a Bayern Münchennek szurkol.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Erzsébet Czebe Tóth szerint:

    Egy nap alatt a leglényegesebb információkat szedték ki a bűnözőből……:-)))))
    Különben már húsz évvel ezelőtt sem lehetett még csak egy átlátszó nylon tasakot sem bevinni a Louvreba. Nem hiszem, hogy azóta enyhült volna ez az előírás. Akkor meg milyen táska vizsgálatról zagyválnak ebben a cikkben????

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top