+ Irodalom

Ebből az öt könyvből választhatnak kötelező olvasmányt a New York-iak

Az Egy könyv, egy New York elnevezésű olvasásnépszerűsítő akcióban a lakosok dönthetik el, hogy melyik legyen az a könyv, amelyet elolvasnak és azután közösen megvitatnak.

Keresés a weben

Kötelező olvasmányt adna New York lakóinak Bill de Blasio főpolgármester.

Az Egy könyv, egy New York elnevezésű olvasásnépszerűsítő akcióban a lakosok dönthetik el, hogy melyik legyen az a könyv, amelyet elolvasnak és azután közösen megvitatnak. Februárban az interneten és a metróállomásokon választhatnak öt ajánlott műből. Március 1-től három hónapot kapnak elolvasására, hogy azután együtt beszéljék meg azt nyilvános rendezvényeken és kísérőeseményeken a metropolisz mind az öt városrészében. Bill de Blasio főpolgármester azt szeretné, ha a 8,5 millió New York-i közül minél többen olvasnák el a könyvet, amely a legtöbb szavazatot kapja.

Egy hasonló akció 2002-ben elbukott, mert a szervezők nem tudtak megegyezni az olvasásra ajánlott műről. Más amerikai városok, köztük Chicago és Seattle már sikerrel végrehajtott hasonló olvasásnépszerűsítő akciókat.

A New York-iak Betty Smith A Tree Grows in Brooklyn című 1943-as sikerregénye, Chimamanda Ngozi Adichie nigériai írónő Americanah című műve, Junot Díaz Oscar Wao rövid, de csodálatos élete című könyve, Ta-Nehisi Coates Between the World and Me című regénye, valamint Paul Peatty The Sellout című szatírája közül választhatnak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top