+ Színház

Tudsz-e újrakezdeni, ha már nincs időd gyerekre, fogyásra, szexre?

Murakami Harukinak van egy könyve, a Miről beszélek, amikor futásról beszélek? Ebben vall arról, hogy milyen az, amikor folyamatosan edzel, ezért egyre jobb idővel futod a maratonokat, ezért tovább edzel, aztán egyszer mégis rosszabb lesz az időd. A felkészülést rontottad el? Újrapróbálod, már végig se tudod futni. Ilyenkor mi van?

Megrázó újjászületés tanúi lehetünk a Tünet Együttes Apropó 2.0 című táncelőadásában. A produkció kérdésfelvetése ugyanis az, hogy van-e lehetőség az újrakezdésre, ha már nem jut energiánk a munkára, gyerekre, lefogyásra, szexre. Ha nem megy már a még jobb teljesítmény, és különben is minden mindegy… Szabó Réka táncművész és társulata azonban nem adja fel, de az újjászületéshez a közönség segítségére is szükségük van. Egy előadás februárra azoknak, akiknek elege van a hidegből, sötétből…

Az újrakezdés Szabó Réka szólójával indul, amelyben egyszerre drámai és vicces, személyes leltárt készít saját életéből, de a felbukkanó élettöredékeit bárki magáénak érezheti.

Murakami Harukinak van egy könyve, a Miről beszélek, amikor futásról beszélek? Ebben vall arról, hogy milyen az, amikor folyamatosan edzel, ezért egyre jobb idővel futod a maratonokat, ezért tovább edzel, aztán egyszer mégis rosszabb lesz az időd. A felkészülést rontottad el? Újrapróbálod, már végig se tudod futni. Ilyenkor mi van? Ez a kérdés inspirálta a szólómat.

Fotó: Zigó-Horváth Nelli

A második részben Réka, három társával valós és fiktív emlékeket idéz fel, 7 éves koruktól egészen elképzelt 77 éves korukig. A mondatokból azután mozdulatok születnek, a mozdulatokra pedig egyedülálló, real-time videotechnika reagál, így az előadás fináléjában különleges fényfestmények alakulnak ki a színpadon.

Összegabalyítjuk az élet hálóját, fonjuk és szakítjuk a szálakat, újrakezdjük és elveszünk benne – mi leszünk egyszerre az ’egyes és megismételhetetlen’ és a ’minden ember’.

Február 7-én 20.00 órakor a társulat a Trafóba várja azokat, akiknek elegük van a saját elakadásaikból.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top