+ Irodalom

A nudizmus elterjedése hozzájárulna a világbékéhez

Ha a hadseregekben nem viselnének ruhát a katonák, akkor azt sem lehetne tudni, ki az ellenség.

Érdekes történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1948.

július, USA – A tehetős rabok heti bérleti díj ellenében elegánsan berendezett cellákat béreltek Jacksonban a börtön tisztviselőitől. 50 centért moziba, 10 centért színházba mehettek, a fogház kórházában napi fizetség fejében ágyakat bérelhettek, ha az éjszakai kiruccanásaikon túlitták magukat. A főfoglár az autóját is bérbe adta az egyik elítéltnek, aki 3 hónapos nyaralásra indult a tengerpartra. A kedvezmények értékesítését árverésen bonyolították le a tömlöc igazgatói szobájában.

július, Dánia – Vendégül látták az amerikai külképviselet dolgozóit egy koppenhágai banketten, melyen a dán király is megjelent. A diplomáciai kapcsolatokat erősítő esemény jól sikerült, egyetlen momentumtól eltekintve. A vacsora után kétszáz vendéget szállítottak kórházba a romlott étel okozta mérgezés miatt.

július, Franciaország – Egy francia tudós újságíró helikopteren indult el Londonból, majd egy párizsi áruház lapos tetején leszállt, hogy tettével a helikoptertaxi használatát népszerűsítse, mint korának legmodernebb személyszállító eszközét. A rendőrség kevésbé méltányolta a sokaknak imponáló manővert. A légi közlekedés szabályai szerint repülőgép a város felett minimum négyszáz méter magasan tartózkodhatott. A tudós ellen eljárás indult, amellyel a sajtóban megfizethetetlen reklámkampányt indított útjára.

augusztus, Északi-sark – Francia sarkkutató küldött beszámolót az általa vezetett expedícióról. Régen szenvedtem ennyit kutatómunkám során, írta. A hidegre föl voltunk készülve, de arra nem, hogy Grönland partjainál felhőkben támadnak ránk a szúnyogok.

augusztus, Anglia – Valamikor az egész világot lázban tartották a Wright testvérek repülőteljesítményéről szóló hírek. Gépük, a híres Kitty-Hawk most múzeumban pihent, melynek vezetője felkért egy szakembert, hogy állapítsa meg a gép értékét. A szakember osztott-szorzott. A Kitty-Hawk, mondta, jelenlegi értéke egy dollár.

augusztus, USA – A nudisták kongresszusa határozatot fogadott el New Jersey-ben. A határozatban leszögezték, hogy a nudizmus elterjedése hozzájárulna a világbékéhez, mert a meztelenség az emberek egyenlőségét hirdeti. Ha a hadseregekben nem viselnének ruhát a katonák, akkor azt sem lehetne tudni, ki az ellenség.

szeptember, Ausztrália – Az elszaporodott nyulakból nagy bevételre tett szert az ország, viszont a szapora vadkutyát, a dingót nem tudták értékesíteni. A dogger, a vadkutyavadász külön szakmának számított, a dingó lenyúzott bőréért egy fontot fizetett az állam. A vadkutyát vagy kilőtték, vagy mérgezett hússal pusztították el, amely megoldás olcsóbb volt a tölténynél.

szeptember, Franciaország – A Ponts de Cé község egyik nem túlságosan rendszerető polgára rászánta magát, hogy a nyár végén kiszellőztesse az évek óta napot nem látó ágymatracát. A férfi felkapta a matracot, hogy odakint egy asztalra terítse, és akkor az ágyból egy akna gurult elő, amit még a németek felejtettek nála. A lustaság fél egészség. Ha hamarabb szellőzteti az ágyat, az akna a levegőbe röpíti, így viszont csak az akna aludt el örökre.

szeptember, Olaszország – A Pó folyóban fürdőző társaság egyik tagja egyszer csak elkiáltotta magát. Segítség, krokodil! Az állat körbeharapdálta, de megmenekült. A cirkuszosok értetlenül álltak a történtek előtt, fogalmuk sincs, mondták a rendőröknek, hogyan szökhettek meg a zárt ketrecből a hüllők.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top