+ Irodalom

Két aranyásó nagy mennyiségű aranyra bukkant a Nagy Rabszolga-tó mellett

Az ország északi részén, a nagy Rabszolga-tó mellett 1934-ig nem lakott senki. Abban az évben azonban két aranyásó nagy mennyiségű aranyra bukkant, és megindultak az expedíciók.

Érdekes történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1947. – a képen a nagy rabszolga-tó

január, Kanada – Az ország északi részén, a Nagy Rabszolga-tó mellett 1934-ig nem lakott senki. Abban az évben azonban két aranyásó nagy mennyiségű aranyra bukkant, és megindultak az expedíciók. A háború ugyan visszavetette az arany utáni hajszát, de mára egy újonnan létrejött kisvárosból indulnak útnak az emberek az aranyért. Kávéházak, bárok, éttermek épültek, viszont nem születtek játékbarlangok és alig volt bűnözés. A börtönt is csak arra használták, hogy egy-egy nagy zsákmány után ott térjenek magukhoz a részegek, mesélte egy másnapos figura rumos kávét szürcsölve a kávéházban.

január, Izrael – Egy férfi hajnalban indult Jeruzsálem külvárosából, hogy meglátogassa a rokonait. A derengésben furcsa, apró lényeket látott, melyek fákon és háztetőkön ugráltak. Megdörzsölte a szemét, aztán csak az utat nézte. Ahogy kiért a városból, egy éles kanyarban egyszer csak elsötétült a szélvédő. A férfi azt hitte, megvakult. Arról a kórházban értesült, hogy sáskák lepték el a várost.

január, USA – A nő este hétkor szállt le Chicagóban a buszról, és egyenesen a kórházba ment. Az ügyeleten elmondta a panaszait, hogy szédül, és homályosan lát, és néha félre ver a szíve. Rövid vizsgálat után kapott egy ágyat, egy szem altatót, hogy majd másnap tüzetesen kivizsgálják. A nő hajnalban ébredt, jól kialudta magát. Megmosdott, majd a reggeli után angolosan távozott.

február, Franciaország – A nizzai rendőrség letartóztatott egy koldust, mert gorombáskodott a járókelőkkel. Amikor megmotozták 74 ezer frank készpénzt és 225 ezer frank értékű kincstárjegyet találtak nála. Bevallása szerint azért koldult, mert így akarta kárpótolni magát azokért a veszteségekért, amelyet az állam okozott neki az elmúlt 25 évben, a frank vásárlóértékének csökkenésével.

február, Anglia – A londoni Trinity Hallban kutyakiállítást rendeztek, amelyen új kutyafajtát mutattak be. A neve Vasen Yí, a hazája Kongó és Szudán. A kutya legfőbb jellemzői: nem ugat, és nem harap, halkan és dallamosan nyávog, sőt, nyelvével mosakszik, mint a macska és igen hízelgő természetű. Egyesek szerint ez nem más, mint kutyabőrbe bújtatott macska.

február, USA – Detroitban 24 évi szolgálat után nyugalomba vonult Nell Coollidge, az amerikai Hekus Lonci, akit Pisztolyos Nelli néven ismertek az alvilágban. Rettenthetetlen bátorságával és felhúzott pisztolyával a legzüllöttebb csapszékek verekedőit is szétkergette. Búcsúbankettjén elárulta, hogy a nevezetes pisztoly fából készült, festett utánzat. Pisztolyos Nelli vallásos metodista családból származott, és megígérte a szüleinek, hogy soha nem vesz gyilkos fegyvert a kezébe.

március, Pretória – A dél-afrikai hadsereg katonája német fogságba esett. Önként jelentkezett a keleti frontra, ahol a szovjet csapatok ellen harcolt. A dél-afrikai bíróság vizsgálta az ügyet, és megállapította, hogy a férfi ugyan a németek oldalán harcolt, de mivel a Szovjetunió nem tartozott a németek elleni szövetségesek táborába, mindösszesen 75 font büntetést szabtak ki rá.

március, Svájc – Egy külföldi férfi Genfben vett életében először kézbe svájci lakatott. Az üzletben elmagyarázták neki, hogy ehhez a lakathoz nincs kulcs, ez úgy működik, mint a páncélszekrény. Beállítja a számzárat, majd leveszi róla a számlapot, és kész. Illetve van még egy fontos mozzanat, mondta a boltos, nem szabad elfelejteni a kódszámot. Mennyi is volt, kérdezte a férfi, miután odaláncolta magát egy polchoz.

március, USA – A bostoni Red Socks Team egyik baseball-játékosa egy szezonra 75 ezer dollárt kapott a klubjától, ami többszöröse annak, amit az óceánrepülő pilóták kerestek egész évben. De jelenleg a 75 ezer dollárjával is csak a második legjobban megfizetett játékos. Az első egy clevelandi férfi volt, aki 90 ezer dollárt keresett egy szezonban a játékművészetével.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top