+ Film

Beléphetsz majd Lars von Trier világába

Megszólal majd a filmek zenéje, a látogatók összetett képet kapnak az alkotó filmes módszereiről, amelyek a radikális kísérleti technikákig nyúlnak.

Lars von Trier dán filmrendező munkásságát feldolgozó kiállítás nyílik ősszel a dániai Odensében.

A Táncos a sötétben, a Dogville, a Melancholia és A nimfomániás világhírű rendezője a filmes nyelv és technika határait feszegeti alkotásaiban. A megújulást hirdető Dogma95 mozgalom alapító tagját a modern filmművészet eredeti, nagy hatású alkotójaként tartják számon.

Az Odensében nyíló nagyszabású retrospektív kiállítás a filmes alkotói munkáját, látványvilágát, a művészetre gyakorolt hatását és az alkotásai keltette vitákat is felidézi.

A kiállítás anyaga Lars von Trier Zentropa produkciós cégének segítségével készül, amely rendelkezésre bocsátja a filmes munkáival kapcsolatos archívumát. A látogatók a filmek storyboardjait, eredeti jelmezeit, kellékeit, zenéjét, a rendezővel készült interjúkat, fotókat, filmeket, posztereket és Trier kézírásos jegyzeteit is megtekinthetik.

A múzeum elképzelése szerint a gyűjteményt önmagában is magával ragadó, látványos díszletvilágban helyezik el a kiállítás tartalmára reflektálva.

A tárlat tematikus fejezetekben tárgyalja majd a három évtizedet átfogó filmes életművet: felvázolja Trier képzeletvilágát, megszólal a filmek zenéje, a látogatók összetett képet kapnak az alkotó filmes módszereiről, amelyek a radikális kísérleti technikákig nyúlnak.

A kiállítás szeptember végén nyílik meg Odensében, a Képzőművészet és Vizuális Kultúra Múzeumában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK >

Ez nem rock and roll, hanem népirtás – üzente Lars von Trier

Lars von Trier: Mióta újra iszom, megint tudok dolgozni

ZENTROPA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top