+ Irodalom

Az irodalom visszavág: gúnyos adományok tüntetésen!

Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. székhelye ellőtt tartandó 17 órakor kezdődő tüntetésen többen beszédet is mondanak.

Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. székhelye ellőtt tartandó 17 órakor kezdődő tüntetésen többen beszédet is mondanak.

A felhívás szövegét Pion István költő, slammer tette közzé az FB-n:

Január 22-én, a magyar kultúra napján 17 órakor demonstrációt tartunk a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. székhelye ellőtt. A demonstráció oka az, hogy a kormányzat minden szakmaiságot és egyeztetést nélkülözve költött el 1,5 milliárd forintot, pedig ennek a pénznek nagyon is jó helye lenne a magyar irodalom szervezeteiben és műhelyeiben.

A demonstrációra mindenkit szeretettel várunk, aki egy kicsit is aggódik a kortárs magyar irodalomért, valamint mindenkit arra kérünk, hogy a demonstrációra hozzon magával valamilyen jelképes, ironikus, egyben kreatív adományt, amelyet 17.30-tól elhelyezünk a KMTG székhelye előtt. (Itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy aki adományt hoz, annak ügyelnie kell arra, hogy az nem lehet sem törvénysértő, sem közerkölcs-sértő.)

A 17 órakor kezdődő rendezvény első fél órájában beszédet mond Selyem Zsuzsa irodalomtörténész, író, esszéíró, egyetemi oktató, valamint Krusovszky Dénes költő, kritikus, szerkesztő, műfordító, a demonstrálókat pedig a szervező, Pion István költő, slammer, szerkesztő, újságíró köszönti. 17:30-tól pedig az adományozást bonyolítjuk le.

A kérdésben korábban petíció született, aki még nem írta alá, az itt megteheti.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top