+ művészet & politika

A szovjet időket idéző módszerrel bírták emigrációra az öncsonkító akcióművészt – 18+ VIDEO

Korábban egy akció során a saját herezacskójánál fogva szögezte ki magát a Vörös térre.

Pjotr Pavlenszkij élettársával és két gyermekével együtt menedékjogot kér Franciaországban. Évtizedes börtönbüntetés is várhatott volna rá Oroszországban. A hírről az Artportal számolt be.

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat moszkvai székháza ajtajának felgyújtása miatt a művész hét hónapot töltött tavaly börtönben – annak egy részét a pszichiátrián –, emellett a tűzzel okozott anyagi kárt megtérítendő, több mint kétmillió forintos pénzbüntetést is ki kellett volna fizetnie, de ezt megtagadta.

A performer brutális önkínzó akcióikkal hívta fel a figyelmet a putyini Oroszországban mélyülő elnyomásra. A művészt most a szovjet időkben a kezelhetetlen értelmiséggel szemben többször alkalmazott módszerrel vonták ki a forgalomból. Köztörvényes bűnnel, nemi erőszakkal vádolták meg, aztán választás elé állították: távozik vagy börtönbe kerül. Pavlenszkij a múlt héten érkezett Franciaországba.

Pavlenszkij egyik emlékezetes akciója volt, amikor 2014-ben egy pszichiátria kerítésére felmászva levágta a fülcimpáját. Korábban egy akció során a saját herezacskójánál fogva szögezte ki magát a Vörös térre.

FIGYELEM! A VIDEÓBAN MEGRÁZÓ KÉPSOROK LÁTHATÓK!

.

.

.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top