+ Fotó

Lehet széllel szemben fotózni? A pécsi fotóművész nem hajlandó az MMA-val együttműködni

‘A kulturális kormányzat által fenntartott MMA létét, tevékenységét, színvonalát és politikai tartalmát elfogadhatatlannak tartom, annak semmilyen rendezvényén nem kívánok részt venni.’

A  közösségi médiában jelentette be Cseri László, hogy kilép és megszünteti az együttműködést a Focus Csoporttal.  A fotóművész társai MMA-val való együttműködési hajlandóságát elégelte meg.

Cseri bejegyzését szó szerint közöljük:

„A mai napon kiléptem a Focus csoportból. Az ok: a csoport tagjaival fennálló feloldhatatlannak látszó ellentét.

Az első konfliktus tavaly alakult ki, amikor rajtam kívül valamennyi Focus tag részt vett a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által szervezett Nemzeti Szalon kiállításán Budapesten a Műcsarnokban. Néhány napja pedig felkérték a csoportot, hogy júniusban az MMA Filmes- Fotós Szakosztálya salföldi kihelyezett ülésének tiszteletére reprezentatív kiállításon mutatkozzon be. Erre is nemet mondtam, mert

a kulturális kormányzat által rendkívül tekintélyes pénzekkel fenntartott és működtetett MMA létét, tevékenységét, színvonalát és politikai tartalmát elfogadhatatlannak tartom, annak semmilyen rendezvényén nem kívánok részt venni.

Állásfoglalásomat, mellyel a csoport nem tudott azonosulni, néhányan olyan súlyúnak gondolták, hogy kijelentették: a nemrég eltávozott egyik alapító, Lajos László forog a sírjában.

Mindezek után nem kívánok tovább a csoport tagja lenni, nem veszek részt a 2017-re tervezett, a Focus fennállásának 40. évfordulójára tervezett kiállításon, és nem szeretném, ha képeim megjelennének a Focus csoport Pécs arcai című kötetében, amelynek támogatására a pécsi önkormányzat 2 millió forintot ítélt meg. Sajnálom a történteket, és sok sikert kívánok a Focusnak további tevékenységéhez.

A Focus Csoport tagjai: Borbély Tamás, Cseri László, Harnóczy Örs, Kálmándy Pap Ferenc, dr. Lajos László és Marsalkó Péter.  (Lajos László a közelmúltban hunyt el.)

A nyitóképen a Focus Csoport 2015-ös karácsonyi montázsa

 

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top