+ Életmód

Elkóborolt kutyus, kiröppent papagáj? Akár kengurukeresést is vállalnak az eltűnt kedvencek nyomozói

Az ügynökség egy interneten is hozzáférhető adatbankot működtet, amelyre felkerül az elveszett állat fényképe és más fontos adata. Minden egyes állat adatlapja röplap formában kinyomtatható és azonnal lehet terjeszthető.

Keresés a weben

Elveszett családi kedvencek után kutat a Psí detektiv (Kutyadetektív) elnevezésű cseh ügynökség. Az ötlet Amerikából származik. Ott számos ilyen ügynökség működik.

Csehországban, és talán Európában is, valószínűleg mi vagyunk az egyetlenek

– nyilatkozta Anetka Sobotková, a Psí detektívügynökség vezetője.

Minél gyorsabban jelzi nekünk valaki, hogy elveszett vagy elkóborolt a kedvence, annál nagyobb az esély, hogy megtaláljuk – fejtette ki Michaela Chudobová, a másik “kutyadetektív”.

A kelet-csehországi székhelyű ügynökség egy interneten is hozzáférhető adatbankot működtet, amelyre felkerül az elveszett állat fényképe és más fontos adata. Minden egyes állat adatlapja röplap formában kinyomtatható és azonnal lehet terjeszteni a környéken. A “detektívek” azonnal értesítik az érintett település polgármesteri hivatalát, elintézik az eltűnt állat keresésének hirdetését és tömeges sms-híreket küldenek az ott élő lakosoknak. A szolgáltatás napi ára 5000 korona, azaz 57 ezer 500 forint.

A leggyakoribb eseteket kitevő kutyákon és macskákon kívül kerestek már lovakat, teknősöket, papagájokat sőt egy kengurut is.

A egzotikus állatok keresése könnyebb, mert azokra a lakosok gyorsan felfigyelnek, és értesítenek bennünket vagy a hivatalokat.

– mondta el Anetka Sobotková. Szerinte azonban általában eredménytelen az apró énekesmadarak keresése, amely általában sikertelen, mert azok gyorsan a nagyobb ragadozók prédájává válnak.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top