+ Életmód

Feltárult az antik zongora titka. A megtaláló tulajdonos bejelentette a mesés kincset

A Londonban készül zongorát 1906-ban adták el egy Saffron Walden-i zeneboltnak. 1983-ig nem ismert a története, akkor vásárolta meg egy térségbeli család, aki később Shropshire grófságba költözött. Új tulajdonosai ingyen jutottak a hangszerhez.

Jelentős aranykincsre bukkantak egy öreg zongorában az angliai Shropshire grófságban. A kincset akkor fedezték fel, amikor a zongora új tulajdonosai karácsony előtt megjavíttatták és felhangoltatták új szerzeményüket. Szakemberek szerint az értékes leletet „szándékosan rejtették el” a hangszerben több mint száz éve.

A kincs eredetéről vizsgálatot indított Shrewsbury bírósága, megpróbálják megállapítani, hogy létezhet-e örökös, aki igényt tart rá, valamint azt, hogy műkincsként kell-e nyilvántartani – adta hírül a BBC honlapja.

A vizsgálatok kiderítették, hogy a Londonban készül zongorát 1906-ban adták el egy Saffron Walden-i zeneboltnak. 1983-ig azonban nem ismert a története, akkor vásárolta meg egy térségbeli család, aki később Shropshire grófságba költözött. Új tulajdonosai ingyen jutottak a hangszerhez, és bejelentették a kincs fellelését a ludlow-i múzeumnak.

Peter Reavill, a londoni British Museum szakembere a leletet „elképesztő gyűjteménynek” nevezte.

A mostani tulajdonosok bejöttek a múzeumba és kiterítették az asztalra a kincseket. Régész vagyok, műkincsekkel foglalkozom, de leginkább középkori brossokkal. Soha nem láttam ehhez foghatót – mondta a szakember.

A kincsekről mindaddig nem tesznek közzé semmilyen részletet, amíg folyik a kutatás a lehetséges tulajdonosok után.

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. György Pados Mészáros szerint:

    Ezek olyan hülyék, hogy ilyenek nincsenek is.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top