+ Irodalom

Itt az új ötlet: a testsúly utáni adóztatás!

Elege lett a férfinak az adórendszerből és elindult gyalog délről észak felé. Délen állattenyésztéssel foglalkozott, nem élt túl jól, merthogy ezekben a tartományokban csak az állattenyésztés számított jövedelmező foglalkozásnak, és azt adóztatták.

Érdekes történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1943.

július, Görögország – Kiszemeltek egy athéni villát a betörők, majd éjjel bemásztak a kertbe, ahol ládák sokaságát találták, mintha nekik készítették volna oda őket, egymásra pakolva pont elérték az emeleti ablakot. Csakhogy a fölső láda nagyot reccsent, és beszakadt a teteje. Kórház lett a nagy rablás vége, merthogy a ládák méhkaptárak voltak.

július, Japán – Egy tokiói szegény asszony jóslásra adta a fejét. Először mindenkinek szép jövőt és remek kilátásokat jövendölt, amiért jó pénzt kapott, de csábították a rossz és sötét gondolatok, ezért egy alkalommal korai halált jósolt a páciensnek, aki ezért följelentette. A kormány az elszaporodó jósnők miatt a napokban kénytelen volt drákói szigorral föllépni, és indokolt esetben a halálbüntetés kiszabását is engedélyezte. A jósnő rövid időn belül beteljesítette vendége sorsát.

július, Franciaország – Egy kis tengerparti városkában, Fécampban áll a hamisítványok múzeuma. A Benediktiner likőrök termében közel hétszáz üveg hamis likőr, és a hamisítók beperlésének története várta a látogatókat, merthogy a benediktinusok minden alkalommal bírósághoz fordultak. Látva ezt egy látogató, így szólt: nem gondoltam, hogy ilyen mozgalmas a remeteélet.

augusztus, Gambia – Tutu Lo Futu falucska egy folyó partján fekszik, amelyben hemzsegnek a krokodilok, s bármily égető is a hőség, megmártózni életveszélyes. Ám egy nap megjelent a folyó egy csendes öblében három hatalmas krokodil, amelyek elzavarták a többieket, és védett fürdőhelyet biztosítottak a lakosoknak, akik hálából ellátták ízletes konyhahulladékkal a strandőröket.

augusztus, Ausztria – A tiroliak békacombfogyasztása elképesztő méreteket öltött, világelsőként vezették a ranglistát. A tiroliak békacomb iránti rajongása azonban kihalással fenyegette a helybéli békákat, ezért kénytelenek voltak rendeletben betiltani a békacomb nyers és sült forgalmazását. Csakhogy a tiroli csúcsragadozóknak ez sem szegte kedvét, súlyos pénzbírságok mellett hódoltak tovább szenvedélyüknek.

augusztus, Spanyolország – Tortosa utcáján találkozott két régi ismerős. Hová mégy, pajtás, mindjárt dél van, nem főzött az asszony? Megyek a fegyházba. Micsoda? Ne hülyéskedj! De-de! A múltkor piásan vezettem, és kaptam 4 és fél nap fegyházbüntetést, de hogy ne essek ki a munkából, leülhetem három részletben, szombat déltől vasárnap éjfélig. Ez bámulatos, mondta a másik. És mondd, odabent közben lehet piálni?

szeptember, Afganisztán – Elege lett a férfinak az adórendszerből és elindult gyalog délről észak felé. Délen állattenyésztéssel foglalkozott, nem élt túl jól, merthogy ezekben a tartományokban csak az állattenyésztés számított jövedelmező foglalkozásnak, és azt adóztatták. Úgy tervezte, mire eléri az északi tartományokat, egészen sovány lesz, és nem kell majd adóznia, merthogy északon testsúly után fizettek adót az emberek.

szeptember, Kanada – Saskatchhewan tartományban valóságos csapást jelentettek a varjak a mezőgazdaságnak. Gondoltak egyet a hatóságok, és befogtak néhány száz varjút, a lábaikra pecséttel ellátott fémlemezt kötöttek, és elengedték őket. Akkor aztán megindult a varjúvadászat, merthogy a lemezeken 10 és 50 dolláros nyereményeket tüntettek fel, és volt négy darab 200 dolláros főnyeremény is. A vadászok ötvenezer varjat lőttek agyon.

szeptember, Indonézia – A borneói dajak zenész olyan fúvós hangszert használt, amit nem szájjal, hanem az orrával fújt, így remekül kísérhette saját énekét. Látva ezt egy angol utazó, azon gondolkodott, micsoda költségeket takaríthatna meg az az egyszemélyes európai zenekar, amelyben a zenész egyik kézzel és az orrával a fúvós hangszeren játszana, mellette énekelne, és a szabadon maradt kezével és a két lábával dobolna.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top