+ Irodalom

Adnak-e festményt 5 kiló vajért?

Elment a földműves a mezőgazdasági kiállításra, hogy lépést tartson a fejlődéssel, és megtekintse a legújabb eszközöket. Utána meglátogatott egy festménykiállítást…

Érdekes történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1943. – a festmény: Sidney Nolan, Horse Rolling on a Beach

január, Norvégia – Elment a földműves a mezőgazdasági kiállításra, hogy lépést tartson a fejlődéssel, és megtekintse a legújabb eszközöket. Utána meglátogatott egy festménykiállítást, hogy az otthonába lovat vagy tengert ábrázoló képet vásároljon, amelyért mindig valamilyen termékkel fizetett. Kinézett magának egy tengerparton ágaskodó kancát, nagyon megtetszett neki, ezért fölajánlott érte öt kiló vajat, mint legutóbb néhány éve. Nem volt elég. Tíz kiló vajat ajánlott, az sem volt elég. Aztán elővett két karvastagságú szalámit, de arra is csak azt mondta a galériás, hogy uram, ma már modern időket élünk, vásárolni csak pénzzel lehet.

január, Svájc – A Catherinettek ünnepségén fölsorakoztak a 25 éves hajadonok, a fejükön egyedi készítésű kalapot viseltek, amely azt jelezte, hogy férjhez kívánnak menni. Elsőnek egy újságpapírból készült kalapot viselő lányt választott ki közülük egy férfi, akiről hamarosan kiderült, hogy újságíró.

január, Spanyolország – Valladolid egyik kocsmájában jócskán beszívott a férfi, s mikor hazafelé botorkált, saját lakása helyett a ravatalozóban kötött ki, ahol befeküdt egy koporsóba. Másnap a sírásók rárakták a fedelet, és vitték eltemetni, mikor is a nagy rázkódástól magához tért, lerúgta a fedelet és kiugrott a koporsóból. A rémült sírásók soha nem láttak még ilyen gyors halottat.

február. Norvégia – Néhány éjszaka alatt számtalan nyaraló ablaka kiesett és összetört Kristiansandon. A nyaraló-tulajdonosok értetlenül álltak az esett előtt, betörésre gyanakodtak, csakhogy nem tűnt el semmi. Végül egy ornitológus világosította fel őket arról, hogy az elszaporodó cinkék csipegették ki a gittet az ablakból.

február, Nyasszaföld – Száguldott a nyasszaföldi vasút, mikor a mozdonyvezető egyszer csak meglátta, hogy a sínek közül hiányoznak a talpfák. Fékezni már nem tudott, a szerelvény fölborult, és az utasok egy része utolsó képei között zárta magába a nyasszaföldi tájat. A rendőrség vizsgálatba kezdett, hogy földerítse a felelősöket, de sajnos a talpfákat szétrágó hangyákat nem tudták elrettentő módon megbüntetni.

február, USA – A pawtucketi nagyáruház boltvezetője statisztikákat készített az eladókról, és föltűnt neki, hogy a csinosabb csajoktól szívesebben vásárolnak az emberek, a bányarémek pedig egyszerűen eladhatatlanná tették a terméket. Néhány nap múlva külön kozmetikai részleget nyitott a női eladóknak, amely fölért egy filmprodukció sminkszobájával.

március, Görögország – Az athéni borbélyok sajátos módszert dolgoztak ki a háborús spórolásra. Összevártak az üzletben három-négy vendéget, és csak utána kezdték el a borotválás. Az elsőről leborotvált habot rákenték a másodikra, a másodikról leborotvált habot a harmadik, és így tovább, mígnem valamely tehetősebb vendég friss habot rendelt magának, hogy aztán azt egy csóró borostás arcára kenjék.

március, Magyarország – A budapesti lakások nagy túlélője a poloska, amely hideg időben lelassítja testének anyagcsere-folyamatait, így képes hosszabb időn át táplálék nélkül is fennmaradni. Ebből indultak ki a ravasz lakástulajdonosok, és amikor eljött a nyári forróság, begyújtottak a kályhába, és olyan meleget csináltak a poloska anyagcseréjének fölgyorsítására, hogy még maguk is majdnem odavesztek.

március, Peru – Límában a közoktatási miniszter nem nézhette tovább a mosdatlan iskolásokat, és rendeletet adott ki. A tanárok kötelesek tisztasági bizonyítványt kiállítani a diákokról, amely bizonyítványhoz igazodik a tanulók tandíja is. Koszos gyerek többet fizet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top