+ Életmód

Egy srác lefutotta a 2-es metrót – videó!

4 perc feletti menetidőket mértek a két állomás között, eszerint 19 km/h átlagnál gyorsabb tempóval lehet lehagyni a metrót.

A 2016. december 5-én történt koccanásos baleset, amikor két metrószerelvény az Örs vezér tere és a Pillangó között ütközött, indította be a gerillafutás kitalálóinak agyát. A vonalszakaszon azóta sebességkorlátozás van  a két állomás között. A  metrófutás meghirdetői Balázsi Dávid futóhoz fordultak a kezdeményezéssel. Balázsi benne volt a dologban, tessék csak nézni:

A kezdeményezés kitalálói azt szeretnék, ha minél többen csatlakoznának hozzájuk, s lefutnák a 2-es metrót. A gerillafutáshoz jótékonyság is kapcsolódik, a metrófutók a Kölyökkaland Alapítvány javára protestálnak.

A korlátozás alatt maximum 10 km/h a megengedett sebesség ezen a szakaszon. Az aktivisták 4 perc feletti menetidőket mértek, eszerint 19 km/h átlagnál gyorsabb tempóval lehet lehagyni a metrót. Ez a futóknál  3,1 perc/km sebességet jelent.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Oszkar Kovacs

    2017-01-04 - 22:08

    Jópofa, tetszik. A korlátozást nem értem, mert 2013 óta nem volt hiba, és van beépítve távolságtartó és menetszabályozó rendszer. Nem is indítanak sűrűn, az idő is be van állítva. Miért állt ott sokáig az első? Miért kapott szabadot a hátsó? és az automatika hol volt?

  2. csaba

    2017-01-05 - 12:44

    ha unatkoznak,jöhetnek kertet ásni.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top