+ Irodalom

A Názáreti már megjelenése előtt nagy vitákat váltott ki

Benedikty Béla regénye egy Názáretben született fiú életéről szól kilenc és tizenkilenc éves kora között. És hogy mit gondol maga a szerző, azt a Fixtv Kata könyvespolca című műsorában mondta el.

A történelem legismertebb és legcsodálatosabb alakja tanulatlan ács lett volna? Aki írni-olvasni sem tud, de mindenkinél nagyobb hatással van az emberiségre kétezer éve? Akiről felnőttkoráig semmit nem tudunk, a későbbiekkel kapcsolatban pedig az Újszövetség ismertet meg velünk néhány, bűvésztrükknek tűnő cselekedetet, és sok, nem túl szellemes mondatot, amikkel tanított?

Ezért nem ölnek meg senkit. Ha elfogadjuk, hogy megszületett Názáretben (nem Betlehemben), és meghalt úgy, hogy elítélték és keresztre feszítették, akkor érdemes azt is tudni, milyen lehetett valójában. Mit tett, amiért gyűlölték és meg akarták ölni?

Benedikty Béla regénye egy Názáretben született fiú életéről szól kilenc és tizenkilenc éves kora között. Megkísérli a válaszadást a fenti kérdésekre. És hogy mit gondol maga a szerző, azt a Fixtv Kata könyvespolca című műsorában mondta el.

Te melyik Názáretiben hiszel?

2 hozzászólás

2 Comments

 1. törzsmókus szerint:

  nem hiszem el, hogy évekkel a lebukása (és weboldalának bezárása) után még mindig terjednek ennek a csalónak (“Maria Divine Mercy” alias Mary Carberry) az üzenetei 🙁

  • törzsmókus szerint:

   „Gyümölcseikről ismeritek meg őket”
   Ha nem lenne elég, hogy egyértelműen bebizonyosodott a hamis „próféta” csalása, akkor is meggyőzne a követőitől tapasztalt indulat, ami számomra nem egyeztethető össze a Biblia, különösen az evangéliumok irgalmas és szerető Istenével.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top