+ Képzőművészet

Először perelte, aztán szétverte a kultúrházat a meg nem értett művész

A városi alkalmazottak attól tartanak, hogy a tomboló amatőr alkotó megtámadhatja, megsebesítheti művészetének vélt ellenfeleit.

Rendőri intézkedést kellet kérni a budakeszi művelődési központnak, miután nézeteltérésük támadt egy műkedvelő alkotóval. H. Tamás, aki író-költő-festő-barlangász-ként jegyzi magát, már évek óta sikertelenül próbált támogatást szerezni az önkormányzattól könyvei megjelenésére. A helyi művelődési központ abbeli reményben, hogy leszerelhetik a kellemetlenkedő önjelölt művészt, kiállítást szervezett neki – olvastuk a Népszava online oldalán.

A bajok itt kezdődtek – számolt be a Népszavának Ohr Alajos alpolgármester. A kiállítás – a nyár közepén – igen kevés érdeklődőt vonzott, ezért az alkotó már három nap után ingerülten leszedette képeit és beperelte a kultúrházat. Húszmillió forintot követelt azért, mert elmaradt képei eladásnak várt haszna. A bíróság természetesen első és másodfokon is – jogerősen – elutasította az igényt és mintegy kétmillió forintos perköltséggel sújtotta a művészt.

A meg nem értett alkotó a múlt héten először a városházán csinált botrányt, megfenyegette őket, hogy földig rombolja az épületet. Ez után a művelődési házba ment, ahol tovább garázdálkodott, bútorokat és számítástechnikai eszközöket tört össze.

A Budaörsi Rendőrkapitányság garázdaság bűncselekménye miatt indított nyomozást.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top