+ Színház

Megválasztották a soproni színház új igazgatóját

Ahhoz, hogy a legújabb kihívásoknak is megfelelhessen a szervezet, paradigmaváltásra van szükség filozófiájában – mondta az új igazgató.

Pataki András soproni színházigazgatót választotta a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a városi képviselő-testület csütörtökön.

Nyerges Ferenc korábbi igazgató és Réthly Attila rendező jelentkezett még a pályázati felhívásra, amit a fenntartó önkormányzat írt ki ősszel.  A jelenlegi vezető, Horváth Zoltánné megbízatása 2017 nyarán jár le. Az új ügyvezető február 1-jétől töltheti be tisztségét a Soproni Petőfi Színházat és a Fertőrákosi Barlangszínházat is működtető intézmény élén.

Pataki András a közgyűlés döntése után elmondta:

Rendkívül széles körű feladatot kell ellátnia a színházi működéstől kezdve a művelődési ház mindennapi tevékenységének irányításáig.

Ahhoz, hogy a legújabb kihívásoknak is megfelelhessen a szervezet, paradigmaváltásra van szükség filozófiájában. A szolgáltatás mellett a közösség szolgálatának, a közérdek érvényesülésének, a nyitottságnak és a transzparenciának kell érvényesülnie a mindennapi működésben.

A leendő ügyvezető az intézményen belül három nagy területet kijelölését tervezi, amelyek ügyeivel majd egy-egy igazgatóság foglalkozik, élükön a gazdasági, a közművelődési és a művészeti vezetővel. A gazdasági igazgatóságon belül egy önálló értékesítési osztály alakul.

A Fertőrákosi Barlangszínház irányítása, a Soproni Petőfi Színházzal együtt a művészeti igazgató hatáskörébe kerül. Ez a feladatkör pedig magában foglalja a főrendezői teendőket is, amelyet Pataki András a jövőben is ellát majd.

Pataki András 2012 óta a Soproni Petőfi Színház igazgatója, főrendezője. Megbízatása a Pro Kultúra élén 2022. január 31-ig szól.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top