+ Irodalom

Magányos vagy? Jelentkezz jéghegykísérőnek az Atlanti-óceánra!

Az óceán északi részén több jéghegykísérő hajó dolgozott, amelyek hang- és fényjelzésekkel hívták fel a figyelmet az útakadályokra. Az egyik hajó kapitánya, aki egész életében magányosan élt, azt mesélte, hogy először ódzkodott ettől a munkától…

Érdekes sztorik a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1939 – a képen a Titanicot elsüllyesztő jéghegy

április, Afganisztán – Az afgán király sokat töprengett népe fölemelkedésén, és úgy döntött, követve más országokat, bevezeti a tankötelezettséget. Az emberek nem akartak hinni a fülüknek, végül annyira bedühödtek, hogy lázadás tört ki, amit a király katonái bombákkal fojtottak vérbe. A tankötelezettség elleni lázadásnak közel kétszáz írástudatlan áldozata volt, de ezzel sem növekedett jelentős mértékben az írástudók aránya.

április, USA – Egy philadelphiai mozi igazgatója azon töprengett, hogyan tudná a moziban tartani a nézőket a filmek egy-egy unalmas részénél. Több próbálkozása után nagy sikert aratott a nézőtéren fölállított bridzsasztalokkal. Egyesek már a főcímnél asztalhoz ültek, és két előadás között újabb jegyekért szalasztották a fiatalabb játékosokat.

április, Törökország – Ebben az évben már a negyedik nőt kértem feleségül, mesélte barátjának egy isztambuli férfi, de mindegyik visszautasított, ráadásul olyan lehetetlen kifogássokkal, hogy ők még nem készültek föl a házaséletre, meg hogy legyünk csak barátok. Ne foglalkozz vele, mondta a barátja, majd megjön az igazi. Az odáig rendben van, de miből éljek meg? Taxizni akarok, és te is tudod, hogy csak nős férfi lehet taxis.

május, Magyarország – A szolnoki rendőrség virradatkor razziát tartott. Igazoltattak egy nagyszakállú, pajeszos férfit, aki 44 éves, foglalkozásnélküli zsidónak mondta magát, a papírjai is erről szóltak. Később bevallotta, hogy római katolikus, és Kurtya községből származik, ahol jegyzőként dolgozott, de a románok 1925-ben elüldözték. Akkor külsőt váltott, és azóta kóborol Magyarországon a vásárolt papírokkal. Jó megoldásnak tűnt, mondta a férfi, akkor még nem gondoltam, hogy a zsidókat is üldözni fogják.

május, Lengyelország – A Vilna melletti rudniki erdő szélén békésen legelt a birkanyáj, mikor egy sas támadt rájuk, és magával ragadta az egyiket. Csakhogy a pásztor nem hagyta annyiban, és doronggal a kezében rontott a madárra, amely a harcias küzdelemben összemarcangolta a férfi arcát. Már-már úgy volt, hogy a birka helyett a pásztort viszi el a sas, mikor a nagy kiáltozásra előjött a pásztor fia, és hátulról úgy vágta kupán a szárnyast, hogy menten a földre terítette két méter harminc centiméteres szárnyait.

május, Atlanti-óceán – Az óceán északi részén több jéghegykísérő hajó dolgozott, amelyek hang- és fényjelzésekkel hívták fel a figyelmet az útakadályokra. Az egyik hajó kapitánya, aki egész életében magányosan élt, azt mesélte, hogy először ódzkodott ettől a munkától, de mostanra nagyon megszerette, mert végre megtudta, milyen az, ha az embernek társa van. Olykor nehéz szívvel válik meg egy óriás jégkockától.

június, Szovjetunió – Nagy feltűnést keltett a moszkvai mezőgazdasági kiállításon három tehén, amelyek nem a tejhozamukkal vívták ki az érdeklődést, hanem azzal, hogy műfogsort viseltek. Az extrém protézist azért kapták, hogy jó karban tartsák magukat, mert mindhárman kiválóan alkalmasak továbbtenyésztésre. Néhány látogató sóvárogva nézte őket, mikor lesz neki pénze ilyen csillogó fogakra?

június, Spanyolország – A polgárháború óta most tartották az első bikaviadalt Murciában, amely súlyos tragédiával végződött. Az aréna fölött megjelent egy katonai repülőgép, amely propaganda-cédulákat dobott le, majd kissé arrébb a földbe csapódott és felrobbant. A gép mindkét utasa szörnyethalt.

június, Szlovákia – A szlovák kormányzat arra a megállapításra jutott, hogy úgy tudná a frissen létrejött állam gazdasági alapjait megteremteni, ha a házaspárok jegygyűrűiből aranyalapot képeznének. A számítások szerint a jegygyűrűkből négyezer kilogramm aranya lenne az országnak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top